U leest dit op donderdagmorgen 16 maart (als de post voor één keer haar werk doet) terwijl ik dit typ op zaterdagavond 11 maart.

De peiling

U kan dus meteen zien waar de opiniepeilers deze keer geblunderd hebben. Ter herinnering de laatste peiling: VVD 25 zetels, PVV 23, CDA 19, D66 18, GroenLinks 16, SP 15, PvdA 12. En dan zijn er nog vijf kleinere partijen die 6, 5 of 4 zetels halen. De streng protestantse partijen CU en SGP behoren tot het meubilair van de Tweede Kamer, maar volgens de peilers zou de Partij voor de Dieren (toch een uniek Europees verschijnsel) ook 5 zetels halen. Grappig is dat minuscule partijtjes bescheiden hun resultaat opblazen om zichzelf moed in te praten. De Piratenpartij maakt kans op 1 zetel en gaat voor 10. Zelfs de bekende conservatieve columnist Thierry Baudet pompt zich op naar 8 zetels met zijn Forum voor Democratie, terwijl hij misschien de enige pluchezitter wordt.

Turkentuig

U hebt ook gelezen hoe de Turkse roofmoordenaar Erdogan en zijn gangsterbende Nederland schoffeerden om divisies zogenaamde Nederturken te mobiliseren. In Nederland leven 400.000 Turken die voor het grootste deel een Nederlands paspoort bezitten, die dikwijls op Nederland spuwen (niet op de Nederlandse uitkeringen) en die met de schurken in Ankara collaboreren. Twee van die Turks-Nederlandse landverraders (vroeger PvdA’ers) zetelen nog in de Kamer en zouden volgens de peiling maar één zetel behouden. Dat zou anders kunnen uitpakken, want de Turken zullen massaal naar de stembus trekken en rekenen op de steun van andere mohammedanen, zoals veel Marokkanen die de lusten maar niet de lasten van het Nederlanderschap omhelzen. Bewonder de tijdelijke daadkracht van de Nederlandse regering die een Turkse minister niet op Schiphol wilde laten landen. Het zag er inderdaad (in de peilingen) naar uit dat Geert Wilders en zijn PVV achteruitboerden, maar het gedrag van het Turkentuig is koren op zijn molen. Tijd voor minister-president Rutte en al zijn concurrenten eventjes hun tanden te tonen, in afwachting dat ze na de verkiezingen weer op hun buik kruipen.

De gebeten hond

U kent de Vlaamse media inmiddels genoeg om te weten dat Wilders de gebeten hond is. En dat terwijl hij in de grond een typisch gematigde Nederlandse polderaar is; ook in deze campagne. Wilders wordt niet moe te herhalen dat hij strijd tegen de islamisering van Nederland, dat deze woestijnaberratie een misdadige ideologie is. ‘So far so good’, zeggen we in het Nieuw-Nederlands. Maar hij beklemtoont (o.a. tegen VTM) dat hij geen problemen heeft met gewone moslims. Dat is toch een gotspe. Hebt u ooit iemand banbliksems horen uitspreken over het nazisme om vervolgens te verklaren dat ie gewone nazi’s wel ziet zitten? Wilders zegt a maar niet b.

Kraken is een mensenrecht

Buiten de Turkenrel schrikte de goegemeente maar zelden op. CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Bruma (een Friese patriciër) veroorzaakte ophef met zijn voorstel kinderen te verplichten het Wilhelmus aan te leren, dat ze staand moeten zingen. En de jeugd moet respect leren opbrengen voor staatshoofd Alexander en echtgenote Maxima. GroenLinks laat wel de harten van de overtuigde linkslullers sneller slaan. Iedere autobezitter moet minstens 200 euro extra per jaar ophoesten om naar zijn werk te karren. Met dat geld kan Nederland dan nieuw asielprofitariaat een luilekkerleven geven, want er moeten volgens GroenLinks veel meer (nep)vluchtelingen komen. En de Nederlandse wetgeving die kraken van huizen verbiedt (en die door de laffe politie zelden wordt toegepast) moet op de schop. Inbreken en je nestelen in andermans huis is nar de mening van GroenLinks een mensenrecht. Tenslotte was het heerlijk om zien hoe de linkse media Mark Rutte af serveerden. Bij Pauw en Jinek (NPO1) werd hij onverwachts geconfronteerd met een buslading razende Groningers; allemaal slachtoffers van de 1.000 aardbevingen die een onvoorstelbare schade aan hun woningen veroorzaakten. Die overval op Rutte was zorgvuldig gepland. Hij kreeg de schuld voor de gasboringen die al tientallen jaren die afgelegen provincie in Nederland vernietigen. Uiteraard vertelden Pauw en Jinek niet dat de miljardenopbrengst uit de gasbel verspild werd om twee miljoen gelukszoekers naar Nederland te halen, met alle gevolgen van dien, onder meer het feit dat die allochtonen hun rijbewijs mogen halen in hun eigen taal. De toets wordt namelijk afgenomen in 45 talen, met evenveel tolken, en de chauffeur moet niet in staat zijn Nederlandse opschriften of aanwijzingen op verkeersborden te lezen.

Willem de Prater