2017-17_03_MAD-Eurlam (Medium)Franstalige obsessie over een N-VA-CD&V-as

De officiële verzoening tussen N-VA-voorzitter Bart de Wever en CD&V-voorzitter Wouter Beke is voor Franstalige politici en mediawatchers het bewijs dat er een nieuwe N-VA-CD&V-as is, die in 2019 een nieuwe staatshervorming zal eisen. Te gek voor woorden, eigenlijk. Lees meer…

De islam in Europa: Voortschrijdend inzicht der politici

Het integratiegeloof, zoals al decennia expliciet of impliciet beleden wordt door bijna alle beleidsmensen en opiniemakers in Europa, berust op een simpele, maar verleidelijke redenering: hoe langer de vreemdelingen in ons land verblijven, hoe meer ze in contact zullen komen met onze cultuur en onze waarden. En hoe langer deze blootstelling duurt, hoe meer ze van onze cultuur en waarden zullen overnemen. Tenminste, dat is de theorie. Lees meer…

Artsen Zonder Grenzen België kritisch doorgelicht

Eind maart beweerde de Italiaanse justitie dat ngo’s voor de kust van Libië samenwerken met mensensmokkelaars. Artsen zonder Grenzen wees met kracht die verdenkingen af. “Dat is nooit gebeurd”, aldus Ellen van der Velden, landencoördinator Libië, in NRC, over de suggestie dat mensensmokkelaars soms rechtstreeks contact zoeken met ngo’s die schepen voor de kust van Libië hebben om bootvluchtelingen in nood te kunnen helpen. Lees meer…

CD&V over verbondenheid en polarisatie: “De Crem zit helemaal op de lijn van de partij, maar dan aan de andere kant ervan.”

“Wij zijn geen moslimpartij! Ik eis excuses!”, buldert CD&V-voorman Wouter Beke boos op het einde van het interview, “maar wij zijn wel de ideale partij voor moslims en ze moeten allemaal voor ons stemmen. U ziet toch dat tussen die beide stellingen een grote kloof gaapt? Ik bedoel maar: alle idioten moeten ook op ons stemmen. Dat betekent toch niet dat we een idiotenpartij zijn? Waag het niet te antwoorden! Dat was een retorische vraag.” Lees meer…

 

abonneer-nu