Muyters en de belgische Ronde van Vlaanderen

Minister Muyters overhandigt in Oudenaarde de trofee aan de verdiende overwinnaar, Philippe Gilbert.

En dan … de Brabançonne!!!

Wouter Vandenhaute, organisator en kaviaarlinkse televisiemaker, had dit bedacht en bekomen, en voor Vlaams (?) minister Muyters vormde het geen probleem.

Muyters is al acht jaar Vlaams minister van Sport. Meermaals werd hem al gevraagd om aan de aankomst van de Ronde van Vlaanderen leeuwenvlaggen op te hangen als voorwaarde voor de rijkelijke overheidssteun aan de Vlaamse wielerweek, en steeds opnieuw weigerde Flupke Muyters dit te doen, onder het voorwendsel dat dit niet mag van de UCI (Internationale Wielerunie). Dan moet hij eens naar de slotrit van de Ronde van Frankrijk kijken, wanneer de ganse avenue des Champs Élysées in Parijs vol hangt met Franse vlaggen.

Muyters heeft nog geen enkele stap gezet om de voetbalbond en het Olympisch Comité te splitsen, zoals wettelijk nochtans bepaald is. Hij laat ook de belgicisten van het BOIC zijn topsportbeleid bepalen. De wielerploeg Topsport Vlaanderen Baloise is voor Muyters een Belgische ploeg, nochtans met 500.000 euro uitsluitend Vlaams geld per jaar gespekt.

Honderden Vlamingen hebben, van Antwerpen tot Oudenaarde, de Ronde van Vlaanderen weer gesierd met leeuwenvlaggen; zij voelen zich geschoffeerd en beledigd door belgicist Muyters, die toeliet dat de Vlaamse Ronde besloten werd met – voor de eerste maal – het belgisch volkslied. Karel van Wijnendaele draait zich om in zijn graf!!!

Penanti


Tags assigned to this article:
2017-14Actueel

Related Articles

Nieuwsfeit van de week

KUL op Turkse lijst ‘terreuruniefs’ Op basis van spionage door de Diyanet-moskeeën in België stelde Turkije een lijst op van

Union

Ik moet eerlijk zijn, play-off-2 interesseerde mij geen fluit, maar daar is nu verandering in gekomen. Ik leef voor honderd

De revolte der onmachtigen

“Liberalisme in tijden van cholera”, heette zaterdag het opiniestuk van Karel de Gucht in Het Laatste Nieuws. De Gucht maakt