Het zou vorig jaar in oktober de allerlaatste editie van het seniorenfestival ‘Houden Van Griffelrock’ zijn geworden. Het concert hield zijn zeer lage toegangsprijs dankzij de gratie en de subsidies van de provincie Antwerpen en net dat bestuursniveau ging ophouden te bestaan. Nochtans waren er in de wandelgangen geruchten te horen van toch nog een extra editie en werd de gedeputeerde extra onder druk gezet om zoiets moois niet te laten vallen.

Na het nodige getrek en geduw, en door het stoppen van het verdwijnproces van de provinciebesturen, kwam er dan toch een budget vrij voor het financieel ondersteunen van een aller-allerlaatste editie Houden Van Griffelrock. Die vindt opnieuw plaats in het Antwerpse Sportpaleis, op dinsdagnamiddag 3 oktober 2017.

Mooie affiche

De organisatie Nekka vzw heeft een mooie affiche samengesteld, met grote namen, met een verrassende ode en met een veelbelovend talent. Een mooie combinatie: geloof tonen in een nog onbekende artiest en hele goede en bekende artiesten het podium bieden.

Grote naam op het podium in oktober is ongetwijfeld Dana Winner. Ze was er enkele jaren geleden al eens bij, en intussen is ze weer volop in opmars door haar deelname aan het televisieprogramma Liefde voor Muziek.

In haar kielzog komen nog twee dames, die samen een programma vol herinneringen aan hele straffe Nederlandstalige liedjes hebben opgebouwd: Connie Neefs en Micha Marah. Beiden zijn al jaren een vaste waarde in de muziek en beiden zijn al muzikale gast geweest op het podium. We zijn benieuwd uit welke liedjes ze zullen kiezen.

De laatste dame in de rij is Martine Dams. U zal haar wellicht niet kennen, maar deze artieste uit de Kempen is al enkele jaren bezig met muzikale ‘Kempenshows’ onder impuls van gewezen Gazet van Antwerpen-journalist Herman van Doninck. Martine is een hele goede zangeres. Ze zal het publiek inpakken met meezingers en Vlaamse ‘evergreens’. Het wordt haar grote vuurdoop.

We kijken heel erg uit naar het optreden van Johan Verminnen. Het is altijd een muzikaal feest om Johan op het podium te mogen verwelkomen; deze vakman kwijt zich altijd heel professioneel van zijn taak. Johan was al eens muzikale gast bij de derde editie, in 2004, al enige tijd geleden.

Eerbetoon aan De Strangers

Ongetwijfeld zal ook Peter van Laet (Mama’s Jasje) voor een mooie muzikale inbreng zorgen. Peter werkt al enkele jaren wat meer in de luwte, maar wie hem tijdens het laatste Zangfeest hoorde zingen, kan bevestigen dat hij een groot zanger is met een heel sterk repertoire. Ongetwijfeld zal ‘Als de dag van toen’ weer massaal meegezongen worden.

Tijdens deze laatste editie van Houden Van Griffelrock wordt er ook een ode gehouden aan de enige echte De Strangers! De zeer geliefde Antwaarpse artiesten vieren dit jaar hun 65ste artistieke verjaardag en dat moet aandacht krijgen. Op het podium zullen de mannen van de a-capellagroep Voice Male enkele liedjes van De Strangers vertolken, met een open doekje voor de vier Strangers natuurlijk.

De presentatie is ook dit jaar weer in handen van Luc Appermont. Voor alle informatie kan u terecht op www.houdenvangriffelrock.be of op 03/248.63.43 bij Nekka vzw.

GT