Er zijn niet veel politici die hun (verkiezings) beloftes waar (kunnen) maken. In Izegem loopt er een rond die het toch doet, maar dan tegenover vrouwlief. Toen Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin met de rasechte Brugse Sandy Welsh trouwde, en ze zich in Izegem vestigden, beloofde hij haar ooit naar haar geboortestad te zullen verhuizen. Vroeger dan verwacht en dit in het vooruitzicht van de komende gemeenteraads- en parlementsverkiezingen komt het er reeds van.

Met zijn “trouwbelofte” in het achterhoofd aanvaardde hij een politieke overstap, vooral omdat Yves Buysse, toch het boegbeeld van Vlaams Belang in Brugge, onvoldoende tijd heeft om campagne te voeren, en de partij door een parlementslid als lijsttrekker in de hoofdstad van West-Vlaanderen uit te spelen op de voor de partij zo nodige heropleving rekent.