Taxi in BXL

Op de webstek van Bruzz verscheen deze week een onwaarschijnlijk verhaal van een jong Vlaams koppel dat in Brussel woont en tijdens het weekeinde een taxiritje maakt. Bij de betaling gaat het fout: de chauffeur aanvaardt geen betaalkaart, terwijl dat sinds 1 januari verplicht is. De vrouw betaalt dan cash, maar vraagt een betaalbewijs. Ze krijgt het niet, en ook geen wisselgeld. De chauffeur begint te schelden, waarna ‘een vriend’ van hem plots opduikt en de vrouw uit de auto sleurt. Haar man probeert haar te beschermen en krijgt rake klappen. Hij houdt er een blauw oog en een kniefractuur aan over. De taxi rijdt weg, met in de koffer de spullen van het koppel (o.a. een laptop). Maar het wordt nog erger. Een voorbijrijdende politiecombi stopt en de man probeert uit te leggen wat hen overkomen is. De agenten vragen de twee daarop ‘of ze gedronken hebben’. Van getuigen die alles hebben gezien, worden geen gegevens genoteerd en het koppel moet mee naar het bureau voor een verklaring. Het koppel wenst dat in het Nederlands te doen, maar alle aanwezige agenten weigeren botweg Nederlands te spreken. De vrouw kon met haar gsm een foto van het registratienummer van de taxi nemen, maar de politie zegt hen dat ze na het weekeinde pas ‘de taxivakbond’ kunnen bellen. De dag erop keert het paar terug naar het politiebureau, waar hen aan de balie wordt gezegd dat alles is geregistreerd, maar dat ze zich geen illusies moeten maken, want ‘dit is Brussel’… Vervolgens zwiert de man het verhaal op Facebook, mét de foto van het registratiekenteken van de taxi. Daarop wordt door ene Yassine geantwoord met de vraag om de post te verwijderen. Hij beweert de eigenaar te zijn van de licentie en niets te maken te hebben met de overval. Volgens hem staat de wagen in de garage en zelf bevindt hij zich in Engeland. Bizar genoeg verklaart hij ook ervoor te zullen zorgen dat het koppel zijn spullen terugkrijgt. Wie ook reageert, is bevoegd minister Pascal Smet, die belooft aan de Brusselse taxi-administratie te zullen vragen een onderzoek te openen. Dat is fijn, maar nóg beter zou het zijn meteen heel de Brusselse taxisector, die veel weg heeft van een maffia en een bijzonder slechte reputatie heeft, eindelijk eens grondig op de schop te nemen. Ook het degoutante politieoptreden verdient, wat ons betreft, een nader onderzoek. Of kan dat niet in ‘hellhole’ Brussel?

Sharia is top!

Aan de universiteit van Maastricht komt een nieuwe leerstoel die moet onderzoeken ‘hoe het shariarecht kan doorwerken in Europese seculiere landen’. Strikt genomen kan men zo’n onderzoek op een neutrale en objectieve manier doen, maar dat is – of wat had u gedacht – natuurlijk niet de bedoeling. Daar laat Susan Rutten, de hoogleraar die de leerstoel kreeg, geen enkele twijfel over bestaan. De Nederlandse overheid laat volgens haar ‘moslims in de kou staan’ door geen rekening te houden met het islamitisch familierecht, zoals dat is vervat in de sharia. Volgens haar ‘staat de sharia al jaren in een negatief daglicht’, en dat vindt ze niet terecht, ‘want er zijn ook goede delen’ in de islamitische wetgeving, verklaarde Rutten in het NRC Handelsblad. ‘In werkelijkheid zijn lang niet alle regels en praktijken uit het islamitisch familierecht verwerpelijk. Voor onderdelen die passen binnen onze rechtsstaat zou de wetgever meer ruimte kunnen bieden als hiermee problemen worden opgelost.’ Daarmee is de toon gezet en lijken de conclusies van haar ‘onderzoek’ al van meet af aan vast te staan. Deze leerstoel is dan ook enkel in naam een leerstoel. In werkelijkheid is het gewoon een podium voor een propagandiste van de sharia.

Zuuraanvallen

In Pakistan worden geregeld eremoorden gepleegd. Een nog gruwelijker variant zijn de zuuraanvallen, waarbij het slachtoffer verminkt of zelfs blindgemaakt wordt met zwavelzuur. Meestal, maar niet altijd, zijn de slachtoffers vrouwen De redenen voor zo’n aanvallen kunnen zeer divers zijn: het meisje kan een huwelijksaanzoek of een seksueel avontuurtje afgewezen hebben, ze kan de ‘eer’ van de familie hebben geschonden doordat ze het slachtoffer werd van verkrachting, of ze liep over straat zonder chaperonne.

Volgens sommige schattingen maakt die gruwelijke praktijk zo’n 400 slachtoffers per jaar, waarvan 80 procent vrouwen, meestal tienermeisjes. De daders worden vrijwel nooit gestraft. Zelfs als de vrouw klacht durft indienen, blijft 98 procent van die aanklachten zonder gevolg. Met de zoekterm “acid attack” op Google Images vindt u onmiddellijk een reeks afgrijselijke foto’s van slachtoffers.

In één bepaalde stad zijn sinds 2011 ongeveer 1.500 zuuraanvallen gepleegd. En die stad ligt niet in Pakistan. Het is gewoon Londen. Anders dan in Pakistan gaat het in 70 procent van de gevallen om afrekeningen tussen bendes; zowel de daders als de slachtoffers zijn mannen. Maar er zijn ook 30 procent vrouwelijke slachtoffers – ongeveer 450 – die helemaal niets met bendes te maken hebben. Zij worden verbrand, verminkt en blindgemaakt met een mengsel van zwavelzuur en obsessieve islamitische haat tegen vrouwen.

Peperduur geweld

Geert Wilders en zijn echtgenote brachten onlangs een kort bezoek aan Gent. Het was een winkeluitstap, waarbij geen politieke activiteiten gepland waren. Hoewel de Gentse bestuurders met de mond voortdurend belijden dat moslims verdraagzaam en vredelievend zijn, moest de stad Gent wel 57 politiemensen inzetten om de veiligheid van Wilders min of meer te garanderen. In antwoord op een vraag van de verzuurde islamitische CD&V’er Veli Yüksel in de gemeenteraad, bleek dat die veiligheidsmaatregelen 13.500 euro hadden gekost. Yüksel vroeg zich met een chagrijnig gezicht af waarom de Gentse belastingbetalers moeten opdraaien voor een privébezoek. Dat was ook de invalshoek van de meeste kranten: “Shoppingtripje van Wilders kost 13.500 euro” en meer suggestieve titels van die aard. Alsof dat de schuld is van Wilders. Hij is een potentieel slachtoffer, geen potentiële dader. De juiste titel had moeten zijn: “Potentieel geweld van moslims en linkse extremisten kost Gent 13.500 euro.”

2017-14_10_Nollet - Turkse.boel (Medium)Beschavingsverschil

Turken in België kunnen in hun ambassade in Brussel gaan stemmen voor het referendum dat bedoeld is om Erdogan dictatoriale volmachten te geven. Bij dat stembureau braken rellen uit waarbij vier mensen werden neergestoken, officieel bij “gevechten tussen voor- en tegenstanders van Erdogan.”

Enigszins eufemistisch, want de vier slachtoffers waren Koerden die door Turken werden neergestoken. In België waren er 138.000 stemgerechtigden, in Nederland 250.000; het totale aantal Turken ligt natuurlijk nog veel hoger. Zulke gevechten zouden niemand mogen verbazen. Al decennia vallen er bij iedere verkiezingscampagne in Turkije wel een paar doden.

Bij ons dateert het laatste dodelijke incident bij een verkiezingscampagne uit 1970. En zelfs toen ging het niet om moord, maar om een uit de hand gelopen knokpartij tussen plakploegen van het FDF en Volksunie. Het zegt iets over het beschavingsverschil tussen Europeanen en Turken…