Deze week

Deze week

2017-19_02_Eric - Erdogan bemoeit zich nu ook via wetgeving met ontharingen (Medium)De eenzame Charles Michel

Nu de federale regering ter plaatse blijft trappelen, houdt premier Charles Michel zich onledig met Europese dossiers. Op een Europese top zijn er geen kibbelende Vlaamse partijen. En het is goed voor het imago van de Waalse liberaal: hij kan zich zo in eigen gouw profileren als staatsman. Lees meer …

De rode vrienden van Rode Robbe

Robbe de Hert, vuurrood filmregisseur, zit financieel aan de grond. Dat heeft u al uitgebreid kunnen lezen in de serieuze media. Ook wij hebben in dit blad aan zijn toestand aandacht besteed. Rode Robbe zit in schuldbemiddeling en woont in een klein flatje van het OCMW. Voor Robbe is het huidige stadsbestuur uiterst-rechts en kapitalistisch, hardvochtig en asociaal. Desalniettemin krijgt hij van het verfoeilijke fascistische stadsbestuur een flatje om in te wonen. Lees meer …

De persvrijheid en het onevenwicht in de verdraagzaamheid

In Nederland is een rel ontstaan over de webstek “GeenStijl”. Dit weekend plaatsten 100 vrouwelijke journalisten hun handtekening onder een oproep aan de adverteerders om hun betaalde reclame van de webstek weg te halen. Gezien advertenties het levensbloed zijn van bijna alle moderne media, komt dit dus neer op een vraag vanwege journalisten om een lastige concurrent het zwijgen op te leggen. Lees meer …

Praten met Jan Honinckx en Werner Niemegeers: “Stop het groene gekissebis, kies voor thorium”

De opwarming van de aarde leidt tot groen gekissebis, tot flutacties. Zelfs met 1 miljoen (aartslelijke) windmolens en een continent bepleisterd met zonnepanelen blijft het knoeien. Kies voor thorium, ja, dat is kernenergie, echter van een veiligere soort dan de klassieke centrales met uranium, die overigens evenmin des duivels zijn. Een thoriumreactor past in een kloeke tuin en leidt tot een zeer lage prijs voor stroom. De Groenen smoren dit debat en drammen verder. Ir. Jan Honinckx en advocaat Werner Niemegeers leggen argumenten voor. Lees meer …

Op de koffie in het Élysée: “Redder van Frankrijk? Dat zal voor morgen zijn. Nu moet hij naar zijn kamer.”

Het zal u niet verbazen dat uitgerekend ‘t Pallieterke het eerste buitenlandse blad is dat een tête-a-tête krijgt met de kersverse Franse president en zijn First Lady, Brigitte. “Niet Bardot, hé, stomme mof”, gekscheert mevrouw Macron vrolijk, “dat is een andere Brigitte. Ik heb daar wel nog mee in de klas gezeten.” Lees meer …

 

abonneer-nu


Related Articles

Deze week

De zesde staatshervorming is een molensteen Vlaams topambtenaar, ex-kabinetschef en briljant econoom Koen Algoed schrijft in een nieuwe studie wat

Deze week

De carrière van Kris Peeters is straks voorbij Dezer dagen wordt de indruk gewekt dat vicepremier en minister van Werk

Deze week

Wordt Theo Francken in 2019 Vlaams minister-president? Wat is in 2019 de rol van N-VA-goudhaantje Theo Francken? Volgens sommigen volgt