2017-20_14_Jancart - Yvan Mayeur en Brussel bereiden zich voor op NAVO-top (Medium)Superministerraden voor de show, zoals onder paars

Voor één keer hadden de krantencommentatoren gelijk: de superministerraad van de regering-Michel moest vooral de perceptie creëren dat de federale ploeg nog eensgezind werkt. Het doet denken aan de superministerraden van 2004, toen de paarse regering-Verhofstadt II ook de indruk moest wekken dat ze niet was stilgevallen. Lees meer…

Polen zet Noord-Koreanen in, met steun van Europa

Enkele maanden geleden verschenen in de Nederlandse pers ontstellende berichten: honderden Noord-Koreanen werken in Poolse bedrijven. Niet dat die Koreanen daar werken om goed geld te verdienen. Neen, de onderdanen van dictator Kim Jong-un krijgen slechts een zeer klein deel van het door hen verdiende loon. De rest wordt opgestuurd naar Noord-Korea; het zijn deviezen voor het regime. Het Nederlandse dagblad Trouw wijdde er terecht een groot stuk aan. Lees meer…

22 december 1917: uitroeping der politieke zelfstandigheid van Vlaanderen

Actieve Vlaamse “activisten” vormden in 1917 de Raad van Vlaanderen. Die poogde zich door de Duitse bezettende overheid te doen erkennen als de vertegenwoordiging van Vlaanderen. De Raad van Vlaanderen heeft van de Duitsers bekomen dat er een begin gemaakt wordt met de bestuurlijke scheiding. De Vlaamse ministeriële departementen zijn te Brussel gevestigd, de Waalse te Namen. De Raad van Vlaanderen, die slechts door een kleine minderheid in Vlaanderen gesteund wordt, wil ook de politieke scheiding bekomen. Lees meer…

Ahmet en Dyab, de nationale politiek zal nooit meer dezelfde zijn: “Zijn we nu voor een Europese islam of een islamitisch Europa? Ik vergeet dat altijd.”

Een democratische leegte is eindelijk weggewerkt. Ahmet ‘Erdogan ziet u graag’ Koç en Dyab ‘racisten, fascisten, apartheid nee’ Abou Jahjah slagen de handen in elkaar voor de oprichting van een Vlaams-Brusselse migrantenpartij. “Al zijn Vlamingen die voor radicale gelijkheid gaan, ook welkom”, stelt Dyab. “En negers natuurlijk ook”, vult Ahmet aan, “en in tegenstelling tot wat in ons eerste partijprogramma stond, mag je die trouwens niet verkopen op de markt. Dat was een tikfout.” Lees meer…

 

abonneer-nu