N-VA nu eens rechts-conservatief, dan weer links-liberaal

Bij monde van staatssecretaris Theo Francken lijkt N-VA in het maatschappelijke debat meer en meer te kiezen voor de rechts-conservatieve aanpak. Lijkt, want de partij houdt evenzeer een mainstream links-liberaal discours. Lees meer…

Blanke mensen en de verkleuring

Het zijn altijd de meest blanke mensen die de meest tolerante meningen hebben over migratie, immigranten en burgers van vreemde komaf die al veertig of meer jaar in Nederland wonen, maar zich gedragen of ze nooit hun middeleeuwse roots verlaten hebben. Lees meer…

Jurgen Ceder: “Adieu, Paris!”

De kogel is door de klimaatkerk. Trump trekt de VS terug uit het akkoord van Parijs. Deze daad van godslastering kon op het verwachte koor van verontwaardigde reacties rekenen vanuit de geloofsgemeenschap der klimaatalarmisten. Vooral voor de Europese politieke kaste, die van de strijd tegen de opwarming van de Aarde een centrale as van haar overlevingsstrategie heeft gemaakt, was de ontnuchtering groot. Lees meer…

Onrust in de Balkan

Na maanden van onrust heeft de kleine Balkanrepubliek Macedonië eindelijk een regering. Macedonië is één van de staten die is ontstaan na het uiteenvallen van het communistische Joegoslavië. Het land heeft zijn blik op het Westen gericht, maar omwille van een conflict over de naam van het land met Griekenland is het nog niet toegetreden tot de EU of de NAVO. Vandaar dat het land officieel de naam ‘voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië’ draagt. Onze medewerker Jens de Rycke trok naar Skopje om verhaal te halen over de politieke crisis in het land. Lees meer…

Praten met Remi Vermeiren: “Onafhankelijkheid is geen radicaal lokaas, wel noodzaak”

Remi Vermeiren is een van de meest zichtbare ondernemers in de strijd voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen. Jarenlang leidde hij de Vlaamse topbank KBC. In 2005 was hij de hoofdauteur van het ‘Manifest voor een Zelfstandig Vlaanderen’ van de Denkgroep in De Warande. In 2014 spon hij de redenering ruimer uit in het boek “België, de onmogelijke opdracht”. Lees meer…

Yvan Mayeur: “Ik hoef geen Jaguars, maar ik zal ze blijven bestellen.”

“Weet u wat het echte probleem is in dit land? Vlamingen zijn zo verdomd asociaal geworden, dat ze niet eens meer weten wat dat kost: sociaal zijn.” Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) laat zich niet intimideren door beschuldigingen van graaicultuur door de Vlamingen. “Typisch kapitalisten, jullie weten niet wat jullie willen.” Lees meer…

 

abonneer-nu