De confederale eenzaamheid van de N-VA

Met de ineenstorting van de PS dreigt de N-VA een laatste bondgenoot te verliezen in de tocht naar het confederalisme, stellen sommige politieke waarnemers. De PS is tenslotte de enige Franstalige partij die nog regionalisten in haar rangen telt. MR, cdH en Ecolo zijn belgicistischer dan ooit. Raakt de N-VA met haar confederale credo straks niet verder dan studiedagen en seminaries? Zo pessimistisch mogen we nu ook niet zijn. Lees meer…

Paleisrevolutie binnen KBVB door Eurostadion

We schreven het reeds in onze editie van 15 juni: de forse uitspraken van François de Keersmaecker ten gunste van het Eurostadion zouden zijn zwanenzang inluiden als voorzitter van de Belgische voetbalbond. Zo is ook geschied. Met zijn soloslim ging hij diametraal in tegen het standpunt van het bestuur van de KBVB, zodat een herverkiezing als voorzitter – tot zijn eigen verbazing – uitgesloten was. Lees meer…

Oranje godsvrede

Met een officieel staatsbezoek aan paus Franciscus schrijft de Nederlandse koning Willem-Alexander letterlijk geschiedenis. Geen enkele Nederlandse monarch deed het hem voor. Doorheen de eeuwen stond het protestantisme erg diep in het DNA van de Oranjes gegrift. Op talrijke momenten uitte dat zich in uitgesproken antipapistische standpunten en gedragingen. Een pragmatische Willem-Alexander, ongetwijfeld beïnvloed door zijn (katholieke) echtgenote Maxima, lijkt voor een Aggiornamento te zorgen. Lees meer…

Praten met Tom Zwitser: “Rechts is gebaat met stoute boeken over zijn ideeën”

Wie wil en kan lezen, heeft opnieuw avonden nodig om twee boeken open te slaan die kritisch, speels en origineel de moslims observeren. Tom Zwitser van uitgeverij De Blauwe Tijger nam de teksten van Pierre Buyle en Eddy Daniëls in de hand. Zowel De Gifmenger als De Kwestie M zijn voorbestemd om bestsellers te worden. Waarom is Zwitser na drie jaar een ster onder de uitgevers van de Lage Landen? Hij omhelst conservatieve, eigenzinnige, christelijke, niet politiek correcte handschriften en verbreidt vitaminen in deze niche. Lees meer…

Kris Peeters, even van de wijs: “Van Iftars krijg je darmgassen”

“Zegt u het maar, hoor, wanneer u met het interview wilt beginnen. Ik moet straks nog naar die irritante janet van een Beke… Hoe bedoelt u? We zijn rond? Ik geloof niet dat het wijs zou zijn het voorafgaande te publiceren. Uw lezers begrijpen dat niet en mij persoonlijk zou het in de problemen brengen. Persvrijheid, zegt u? Als moslimpartij zijn we daar niet voor. Mag ik het op zijn minst eens nalezen en kanttekeningen plaatsen?” U ziet het, ‘t Pallieterke ging op bezoek bij Kris Peeters. Lees meer…

 

abonneer-nu