Transfers minimaliseren: een Vlaamse sport

Een nieuwe transferstudie in opdracht van de Vlaamse regering bevestigt dat de geldstromen tussen Vlaanderen en Wallonië hoog blijven en dat er weinig zicht is op beterschap. De transfers tussen Vlaanderen en Wallonië bedragen 7 miljard euro. Al snel schoot de pers in actie om dat bedrag te minimaliseren. Daarin zowaar geholpen door de wetenschappers die de studie zelf hebben uitgevoerd. Lees meer…

De meute is de baas

Het geweld van extreemlinkse chaoten afgelopen weekend in Hamburg was zelden gezien, maar helaas voorspelbaar. De Duitse overheid laat al decennia toe dat hele delen van zowat alle grote steden in Duitsland de facto overgenomen zijn door extreemlinkse groepen. Elk jaar leidt dat tot geweld op ‘symbolische dagen’ als 1 mei. In Duitsland gedoogt men dat. Extreemlinks wordt door de veiligheidsdiensten wel gevolgd – men is de ‘loden jaren zeventig’ van RAF-terreur nog niet vergeten –, maar de politiek vindt de strijd tegen dit soort extremisme geen prioriteit. Lees meer…

De situatie in Vlaamse Rand blijft alarmerend

Naar jaarlijkse gewoonte analyseerde de Vlaamse Volksbeweging de geboortecijfers van Kind en Gezin voor Halle-Vilvoorde en Tervuren. Deze cijfers geven onder meer het taalgebruik weer tussen moeder en kind en vormen dus een graadmeter voor de ontnederlandsing van bepaalde gemeenten. Overigens, deze cijfers zijn beschikbaar voor elke Vlaamse gemeente. Lees meer…

Vlaamse overheid paait moslims met extra miljoenen

In het Staatsblad van maandag 3 juli 2017 verscheen het ‘decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2017’. Het decreet werd door de Vlaamse regering goedgekeurd op 30 juni. Lees meer…

“Hallo, dit is Kris Peeters en dit is een mysterycall! Wees niet bevreesd”

Kris Peeters was de voorbije week overal. Was hij een boot, hij zou de ‘Vliegende Vlaming’ heten. Iedere politicus die iets te vertellen had, werd door het vertrouwde vlaggenschip van de nieuwe CD&V geënterd, overwonnen en bijgestuurd. Peeters de alomtegenwoordige, Peeters de onoverwinnelijke en Peeters de alwetende. ’t Pallieterke beschouwt hij als het sluitstuk van zijn media-offensief. Hij nodigt ons uit voor een heel bijzonder moment. Lees meer…

 

abonneer-nu