De valse rust in de Wetstraat

Een schandaaltje rond insecticiden in eieren, nieuwe fratsen van prins Laurent… Het is het klassieke nieuws in de komkommertijd. Politiek is de Wetstraat een paar weken ingedommeld. Maar de rust is schijn. In het federaal zomerakkoord zit voldoende dynamiet dat na de zomer tot ontploffing kan komen. Lees meer…

De Turkse nationaliteit

De Belgische staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir heeft aangegeven afstand te willen doen van haar Turkse nationaliteit. De kloof tussen haar en het land waar haar ouders zijn opgegroeid, zou te groot zijn geworden, schrijft ze. Lees meer…

Alt-rechts: cultuuroorlogen op het internet (deel 2)

Hoewel “alt-rechts” een zeer recent verschijnsel is, was het al belangrijk genoeg om tijdens de verkiezingscampagne op de korrel genomen te worden door Hillary Clinton. In een door de media gretig gedeelde toespraak, in Reno, gooide ze blanke nationalisten als Richard Spencer en Jared Taylor op een hoopje met het veel bredere internetfenomeen van alt-rechts (soms ook “alt-light” genoemd) en met de trumpisten. Lees meer…

Het verschil tussen zou en zal

Vorig weekend bereikten ons weer rampspoedberichten over de opwarming van de aarde. “Tegen het einde van de eeuw kunnen er 150.000 doden vallen’, titelden kranten en toeterden de tv-journaals. Lees meer…

Sterke Europeade in het Finse Turku

Eind juli vond de 54ste editie plaats van de jaarlijkse Europeade voor Volkskunst. Gaststad was ditmaal het Finse Turku, een universiteitsstad van ongeveer 180.000 inwoners aan de zuidwestkust van Finland. Lees meer…

Prince Laurent onder vuur

Dat Prince Laurent aanwezig was in vol ornaat op het verjaardagsfeest van het Chinese leger op 19 juli jl. zal de aandachtige lezer van dit blad niet ontgaan zijn. Wat minder geweten is: ook Pallieter was in de Chinese ambassade aanwezig en kon Monseigneur enkele vragen stellen tijdens de copieuze receptie. Lees meer…

 

abonneer-nu