Trump hervormt de VS wel degelijk

Zowat alle media staren zich blind op het discours van de Amerikaanse president, of het nu over Noord-Korea of betogende neonazi’s en extreemlinkse militanten gaat. Volgens hen krijgt de president niets gedaan. De realiteit is anders. Justitie, migratiebeleid en het overheidsapparaat worden grondig hervormd. En de Trump-administratie stimuleert ondernemerschap. Lees meer…

Google, het ministerie van Waarheid

Bij Google is al een tijdje een discussie aan de gang over de oververtegenwoordiging (70 procent) van mannen in het bedrijf. Die is nochtans makkelijk te verklaren: Google is een informaticabedrijf en 80 procent van de afstuderende informatici in de VS zijn mannen. In andere studierichtingen kunnen de verhoudingen omgekeerd zijn: 75 procent van de diploma’s psychologie gaan naar vrouwen. In een normale wereld zouden die eenvoudige statistische gegevens het einde van het debat betekenen. Maar Google maakt geen deel uit van de normale wereld. Lees meer…

Internationale vredesindex evolueert van kwaad naar erger

Het is bijna niet te geloven, maar volgens de laatste versie van de ‘Global Peace Index’ (GPI) leek de wereld in 2016 iets veiliger te zijn dan de jaren voordien. België en Nederland delen de 19de plaats op de lijst van de veiligste landen ter wereld. En dat we in grote delen van het Midden-Oosten, Afrika en Azië beter geen gezondheidswandeling maken, wisten we al. Lees meer…

Column Dalrymple: Universeel gedeelde waarden

In de dagen die volgden meteen na de aanslag met een bestelwagen op moslims aan de Finsbury Park Moskee in Londen, pleegden twee moslims, afzonderlijk van elkaar, een aanslag. De ene trachtte op de Champs Élysées een politieman te vermoorden, de andere wou een bom laten ontploffen in het station Brussel-Centraal. Op die manier illustreerden ze de waarden van tolerantie die we, volgens de burgemeester van Londen tijdens de wake naar aanleiding van de Finsbury Park-aanslag, allemaal delen. Lees meer…

Praten met Frank Judo: “De Lage Landen mogen Londen niet lossen.”

Frank Judo is advocaat en een voorvechter van Vlaams-Nederlandse samenwerking en de Benelux. Hij pleit voor een open relatie van de Lage Landen met het Verenigd Koninkrijk na de Brexit. België werd in 1945 geen lid van het Britse Gemenebest, maar er klonken daarover stemmen op. Zeeland, een maritieme mininatie aan de Vlaamse voordeur, werd ei zo na in de handen van een Britse vorst geduwd. Lees meer…

Kim Jong-un: “Het is allemaal de schuld van de Amerikanen”

Kim Jong-un, leider van Noord-Korea, is onze lezers niet onbekend. Hij dreigt de wereld te vernietigen met kernraketten, met waterstofbommen en nog andere fraaie marxistisch-leninistische middelen. Omdat onze redactie geen uitdaging uit de weg gaat, vonden we het een uitstekend idee om ‘de Briljante Kameraad’ telefonisch (via Skype, wij zijn bij ’t Pallieterke mee met onze tijd) enkele vragen te stellen. Lees meer…

 

abonneer-nu