De N-VA controleert het migratie- en integratiedebat

De voorbije week werd het debat rond migratie en integratie opnieuw aangezwengeld. N-VA-politici speelden daarin een cruciale rol. Het is duidelijk dat dit thema ook bij de verkiezingen van 2018 en 2019 zal worden uitgespeeld. Ondertussen is het hierover bij het Vlaams Belang opvallend stil. Lees meer…

Ebru Umar: Een nieuwe islamitische school

Een oer-Hollands gezicht straalt je tegemoet in een hijab. Ik zou hoofddoek willen zeggen, maar het is een zwart tentachtig gewaad waarin de vollere vrouw is gekleed. Ze oogt vriendelijk, maar helaas wil vriendelijk niet zeggen dat ze haar hersencapaciteit goed benut. Lees meer…

Weggevaagd door de wind

Al 34 jaar vertoont het Orpheum Theatre in Memphis (Tennessee) de filmklassieker “Gone with the wind”. Daar komt nu een einde aan. Niet door een gebrek aan toeschouwers. De uitbaters vinden dat de film een racistische ondertoon heeft en dus “pijnlijk is voor een deel van het publiek”. Lees meer…

De waanzin van de meervoudige asielaanvraag

In juli 2017 waren er volgens het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) ‘1.529 asielzoekers’ in ons land. Het CGVS biedt bescherming aan vreemdelingen die, bij terugkeer naar hun herkomstland, vervolging, conflict of geweld vrezen. Het CGVS onderzoekt elke asielaanvraag individueel en onafhankelijk. Lees meer…

Wil de ware linkse nu opstaan? “De strijd tussen het proletariaat en het kapitalisme is Allahu akbar”

Progressief Vlaanderen had verzamelen geblazen voor het ultieme debat in Antwerpen: “Wil de ware linkse nu opstaan? Wie is de topprogressief van ‘t Stad?” Het deelnemersveld warmde zich op langs de zijlijn. Wouter van Besien (Groen) riep wat slogans over ‘verbinden’ en ‘polariseren’. Peter Mertens (PVDA) studeerde zijn belofte in om nog eens 300 euro extra aan de partij af te staan en dat soberheid te noemen. En Tom Meeuws slachtte een schaap om zijn tolerantie aan te tonen. Lees meer…

 

abonneer-nu