De kiescampagne is begonnen

De N-VA die duidelijk geen communautaire campagne wil voeren, het Vlaams Belang dat naar het duo Vuye/Wouters lonkt, de Open Vld die plots vindt dat er niet mag bespaard worden op de pensioenen en premier Charles Michel die het extreemlinkse gevaar heeft ontdekt. Het is duidelijk: de kiescampagne voor 2018 en 2019 is op gang geschoten. Lees meer…

Cultuurmarxisme: hoe links een afkeer voor de kleine man kreeg

«Cultuurmarxisme» is een woord dat je vroeger niet kon horen vallen buiten de middens van overtuigde rechtse intellectuelen. En dan nog alleen bij die met een bovengemiddelde interesse in ideologie en filosofie. Vandaag duikt het begrip met enige regelmaat op in tv-debatten en opinieartikels in Nederland. Ook in Vlaanderen worden er een paar wakker, zoals blijkt uit columns in De Morgen, Knack en De Standaard. Waar gaat het over? Lees meer…

De Walen kunnen belastingen verlagen

Grote verrassing: de Waalse regering van MR en cdH heeft besloten een aantal belastingen te verlagen. En die maatregelen zouden zowaar gefinancierd worden door te besparen op de uitgaven. Hopen de regeringspartijen daarmee de kiezer te verleiden in 2019? Extra electorale aanhang is gezien de peilingen meer dan welkom. Lees meer…

Independència: de Catalanen zijn er klaar voor

Afgelopen zondag en maandag mochten we getuige zijn van het mooiste wat Catalonië te bieden heeft: de jaarlijkse feestelijkheden rond de onafhankelijkheidsdag, La Diada. Op 11 september 1714 viel in Barcelona het laatste bolwerk van de Catalanen in hun strijd tegen het beleg van de Spaanse koning. Het was helaas de Brabander Joris van Verboom die in opdracht van de Spaanse kroon het beleg van Barcelona leidde. Lees meer…

 

abonneer-nu