De Open Vld is het spoor bijster

Sinds de pensioenflater van voorzitter Gwendolyn Rutten is het alle hens aan dek bij de Vlaamse liberalen. De Open Vld’ers proberen de aandacht af te leiden door plots een ‘links-liberaal bobo-united discours’ te houden tegen de N-VA. De zwakke peilingen zorgen voor extra zenuwachtigheid. Lees meer…

Ebru Umar: “Europese paspoorten te koop”

Mensen in doodsnood weten dingen, zo ook dat je legaal Europese paspoorten kunt kopen. Als diezelfde mensen je Turkse vrienden zijn, hoop je voor ze dat het waar is, maar geloof je het eerst niet. En toch is het zo: een groot aantal Europese landen maakt het niet-Europeanen mogelijk om een Europees paspoort te verkrijgen. Lees meer…

Gespleten land: een overzicht

In het communautaire debat zou er meer aandacht kunnen zijn voor de verschillen in dit land. Die beperken zich niet tot de opvallende zaken (taal, cultuur, sociaaleconomische en politieke verhoudingen), ze zitten tot in de absolute onderkant van alle poten onder dit krakkemikkige land. Een greep uit twee weken informatie met een communautair kantje aan. Een oogst van verschillen tussen Noord en Zuid. Lees meer…

EU haalt kwart miljard weg uit interne veiligheid

Eind augustus publiceerde de Raad van de Europese Unie een interessant document (11732/17). Het is een memo van Günter Oettinger, lid van de Europese Commissie, aan Märt Kivine, voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Het onderwerp is een ‘voorstel tot kredietoverschrijving nr. DEC 18/2017 binnen Afdeling III – Commissie – van de algemene begroting voor 2017’. Lees meer…

Vlaamse Rand: pijnpunten liggen bloot

Afgelopen zaterdag organiseerde minister Weyts in bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ in Beersel voor de tweede maal een colloquium over de ‘Stand van de Rand’. De focus lag ditmaal op het aanbod van Welzijn in Halle-Vilvoorde, het woonbeleid en de plannen voor het openbaar vervoer. Lees meer…

“Kastanjebomen weerspiegelen de multiculturele samenleving niet”

De groene districtsschepen beval de koelbloedige moord op 54 bomen op de Antwerpse Charlottalei. Het Antwerpse nieuwsje werd nationaal nieuws dankzij de rechtstreekse bemoeienis van twee kandidaat-burgemeesters: Wouter van Besien en Kris ‘the new kid from Puurs’ Peeters. ‘t Pallieterke was erbij toen een wake werd gehouden op hun laatste nacht, langsheen de lei. Lees meer…

 

abonneer-nu