De carrière van Kris Peeters is straks voorbij

Dezer dagen wordt de indruk gewekt dat vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) volgend jaar in Antwerpen zal kunnen kiezen tussen een coalitie met N-VA of één met Groen. De CD&V zit in de metropool ‘midden in het bed.’ Niets is echter minder waar. Peeters is door Beke weggestuurd naar Antwerpen en het einde van zijn politieke loopbaan nadert. Zeker nu blijkt dat Peeters in de federale regering de voorbije jaren niet veel heeft klaargespeeld. Lees meer…

Pedofiele islamitische schooldirecteur (Ebru Umar)

Het is een bericht dat in de media weinig aandacht kreeg en ook ik negeerde het. Mijn blinde vlek had te maken met weerzin: ontucht met een meisje van dertien, door een volwassen man van 32. Weerzinwekkender wordt het bijna niet. Lees meer…

Nog maar eens een Vlaamse transferbelasting

Vorige week maakten de federale regeringspartijen opnieuw ruzie om de modaliteiten en de financiering van de zogenaamde effectentaks vanaf 500.000 euro. Premier Charles Michel (MR) slaagde erin de violen toch gelijk te stemmen. Waar echter niemand over spreekt, is dat dit een zoveelste transferbelasting is van Vlaanderen naar Wallonië. Lees meer…

Debels: “Regering legt Unia geen strobreed in de weg”

Het Koninklijk Besluit (KB) tot bepaling van het definitief verdelingsplan van de subsidies van de Nationale Loterij voor het dienstjaar 2016 werd onlangs in het Staatsblad gepubliceerd. Eén van de begunstigden is Unia, het Interfederaal Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding. Van de Nationale Loterij kreeg Unia 3.333.000 euro in 2016. Het gaat om een ‘bijzondere bijdrage’. Lees meer…

Juncker: “Wat denkt ge? Nog één cognacje en dan eens stevig ons gedacht zeggen?”

Terwijl Spanje het afgelopen weekend de “Aaa” in Catalonië sloeg, steeg elders in Europa de verontwaardiging over de afzijdigheid van de Europese Commissie in het debat. Onterecht. ’t Pallieterke was erbij toen Jean-Claude Juncker de gebeurtenissen de hele dag nauwgezet op de voet volgde. En hij was wel degelijk van plan om te reageren. We horen het hem nog zeggen: “Wat denkt ge? Nog één cognacje en dan eens stevig ons gedacht zeggen?” Lees meer…

 

abonneer-nu