Risicovolle gemeenteraadsverkiezingen voor de N-VA

Over precies een jaar vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een kaart van Vlaanderen die grotendeels geel kleurt zou goed nieuws zijn voor de N-VA, die de lokale stembusslag als springplank kan gebruiken voor de federale, regionale en Europese verkiezingen van 2019. Maar de Vlaams-nationalisten staan voor een zware opdracht: hun grote doel, de macht grijpen in de meeste grote steden, wordt geen makkie. Lees meer…

NMBS is 15 keer dodelijker dan de Nederlandse Spoorwegen

Onlangs liep het spoorverkeer in Brussel weer eens grondig in het honderd. Een honderd jaar oude waterleiding gaf de geest, spoelde een deel van de ondergrond weg – met een groot zinkgat in het wegdek als resultaat – en daarna stroomde een modderstroom een tunnel in. Lees meer…

Bij de dood van een jongeman (Jurgen Ceder)

Ik dacht eerst dat het een tragisch toeval was. Zaterdag had ik contact met Dries van Langenhove, om met hem een interview te regelen over zijn vereniging “Schild en Vrienden”. De volgende ochtend las ik tot mijn ontsteltenis het trieste nieuws dat Dylan Vandersnickt, een bestuurslid van deze vereniging, uit het leven was gestapt. Even later besefte ik dat beide gebeurtenissen misschien dezelfde aanleiding hadden. Lees meer…

Moslims richten massaal Brusselse vzw’s op

Wie het Staatsblad grondig leest, botst op een merkwaardig fenomeen: moslims richten plots heel wat vzw’s op in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Die vzw’s worden uiteraard niet in het chique Ukkel of Watermaal-Bosvoorde opgericht, maar in het verpauperde Molenbeek of Sint-Joost-ten-Node. Lees meer…

Dries van Langenhove van Schild & Vrienden: “Aanstekelijk enthousiasme mag niet verloren gaan.”

We hadden de vereniging “Schild & Vrienden” reeds een paar keer opgemerkt in de pers en op het internet. In levende lijve ontmoetten we ze recent op de IJzerwake. Een boos artikel op de extreemlinkse blog ‘Blokbuster’ leek ons een goede aanleiding voor een gesprek met de oprichter en bezieler, Dries van Langenhove. Toen bereikte ons het nieuws van de dood van een andere man uit het bestuur, Dylan Vandersnickt. Het interview kreeg plots een andere betekenis. Lees meer…

 

abonneer-nu