Brusselse Vlamingen: betaal en zwijg!

Het debat over beter bestuur in Brussel na de rellen van de voorbije week werd al snel in de kiem gesmoord. De boodschap van de Franstalige politici aan de Vlamingen is duidelijk: moei u niet met Brussel. Of beter gezegd: betaal en zwijg! Wat ook opvalt: de veel te makke kritiek van de N-VA – toch van de nationale mandatarissen – op het Brussels malgoverno. Lees meer…

Praten met Luk van Nieuwenhuysen, oud VB-Kamerlid en organisator colloquium: “Karel Dillen zijn verontwaardiging was echt, zijn toewijding was zonder berekening.”

Tien jaar geleden overleed Karel Dillen, de stichter en bezieler van het Vlaams Blok. Hoewel hij nooit een mediageniek politicus was geweest, woonden duizenden mensen zijn begrafenis bij in de kathedraal van Antwerpen. Zijn naam wordt in de Vlaamse Beweging nog steeds met respect uitgesproken. Lees meer…

Koning intimideert opnieuw journalisten

Een paar weken geleden kreeg ik een journaliste van de mainstream media (MSM) aan de lijn. Veiligheidshalve (voor haar) noem ik geen namen. De beroepsjournaliste heeft meer dan dertig jaar ervaring. Ze schrijft al jaren over het koningshuis voor Vlaamse dag- en weekbladen. Die artikels zijn altijd bijzonder genuanceerd en correct. Lees meer…

Gille van Binst over ‘dictator’ Constant

Toen ik via de media vernam dat mijn oude club te koop staat, was het even schrikken. De vraagprijs zou tussen 75 en 100 miljoen euro liggen. Voor dat geld kan men nog geen halve Neymar kopen. Indien dat grapje doorgaat, zullen ze mij in het Astridpark nog weinig zien. Niet dat Alisher Usmanov, een steenrijke Rus en kandidaat-overnemer, daar wakker van zal liggen. Net zomin als het Belgische duo Vandenhaute-Gheysen, ook kandidaat-overnemers. Ik denk dat mijnheer Constant zich heeft omgedraaid in zijn kist door al dat gedoe.

Sint-Nicolaas: “Sorry, met een echte Afrikaan kan ik niks doen. Probeer Plopsaland.”

“Vroeger kon je nog rekenen op de steun van de christendemocraten.  Maar tegenwoordig? Ik doe dit ook niet voor mijn plezier hoor.” De heilige Sint-Nicolaas praat voor het eerste over de veranderingen in zijn eeuwenoude job, “Unia’s, minderhedenforum, Kris Peeters… Laat een mens toch eens verdorie gewoon zijn werk doen.” Lees meer…

abonneer-nu