Een klassieke rechtse regering in Oostenrijk

Opvallend weinig opwinding in de Europese Unie over de nieuwe Oostenrijkse regering. Geen regeringsleider heeft het over ‘het extreemrechtse gevaar’ van de regering-Kurz. Laat staan dat Louis Michels oproep uit 2000 om niet in Oostenrijk te gaan skiën navolging krijgt. En eigenlijk is dat niet meer dan normaal. De Oostenrijkse regering onder leiding van het duo Christian Kurz (ÖVP) en Heinz-Christian Strache (FPÖ) is klassiek rechts: voor eigen identiteit, tegen massa-immigratie, voor lagere belastingen en een flexibel werkende arbeidsmarkt. Lees meer…

Groene moskee in Gent krijgt premies van Vlaanderen

De vzw ‘Belcika-Türk islam Diyanet Vakfi Rabot Fatih Camii’ plant in de Gentse wijk Rabot de grootste moskee van Vlaanderen, tussen de Gebroeders De Smetstraat en de Kwakkelstraat. De moskee wordt deels ondergebracht in een voormalig elektrisch onderstation (tractiestation). Het onderstation, ontworpen door architect Jan-Albert de Bondt, werd bij erkenningsbesluit van 27 september 2005 beschermd als monument. Lees meer…

Staat Catalonië voor een afslag naar links?

De regionale verkiezingen van 21 december in Catalonië zijn bijzonder. Als de voorstanders van onafhankelijkheid niet winnen, kan de politieke focus verschuiven naar de sociaaleconomische dossiers. Gaan de progressieve partijen dan voor een links Catalonië? Of verrassen de separatisten vriend en vijand vanuit hun ballingsoord (Puigdemont) of de gevangenis (Junqueras)? Lees meer…

Praten met dr. Leopold Scholtz: “Afrikaners hebben energie en geloof nodig”

Dr. Leopold Scholtz was van 1997 tot 2009 buitengewoon hoogleraar geschiedenis aan de universiteit van Stellenbosch en tot 2007 adjunct-hoofdredacteur van de krant “Die Burger”. Ook was hij tot 2013 hoofd van het bureau van Media24 in Nederland, waar hij nu woont. Nadien bleef hij als onafhankelijk analist zeer actief met het schrijven van artikels over de internationale politiek en de toestand in zijn land. Daarnaast schreef hij een aantal boeken o.m. over de Boerenoorlog en de Grensoorlog. Leopold Scholtz spreekt en schrijft vloeiend Nederlands. Lees meer…

Louis Michel over Oostenrijk na FPÖ-overwinning: “Een dictatuur, maar een prille. Ik zou ze nog wapens verkopen.”

“Het is gebeurd”, zou Erik Van Looy zeggen. Europa kent weer een land met extreemrechts in de regering. Onverlaten die geen moskee willen op iedere straathoek zijn er in geslaagd om hun haatboodschap voorbij de weldenkende mensen te smokkelen en in hun bestuur te nestelen. “Maar daar blijft het niet bij”, waarschuwde Joël van De Morgen, “voor je het weet gaan mensen die geen echte vluchtelingen zijn, niet meer erkend worden als vluchteling en zit er weer volk in de kerk.” Lees meer…

abonneer-nu