Communautaire angels in 2018
In Vlaanderen spreken de politieke partijen nog zelden over de communautaire thema’s, ook de Vlaams-nationalisten van N-VA en Vlaams Belang. Nochtans zitten er in 2018 verschillende communautaire angels in de voet van de Belgische politiek. Vooral de Franstalige pers pookt het vuur op. Lees meer…

Ebru Umar: “Viktor Orbán is een verademing”
En dan is het hoge woord eruit: Viktor Orbán, de Hongaarse minister-president, ziet islamitische asielzoekers niet als vluchtelingen, maar als veroveraars. Hij heeft geen idee hoeveel migranten van islamitische komaf, die inmiddels geworteld zijn in Europa, hem toejuichen en steunen. Mensen die ooit gevlucht zijn voor de islamitische onderdrukking die de cultuur verstikt en bepaalt hoe er geleefd dient te worden; voornamelijk niet vrij. Lees meer…

Vlaams geld voor ‘klimaatadaptatie’ in Malawi
Wie wil weten wat binnen de Vlaamse overheid écht beslist wordt, moet een kijkje nemen op de webstek van het Vlaams Parlement. Daar staan alle relevante beleidsdocumenten. Het is taaie lectuur. In de mainstream media (MSM) zal u er niets over lezen. Een interview met een omhooggevallen grappenmaker of een mislukte kunstenaar is een stuk makkelijker om te maken. Lees meer…

Praten met Mischaël Modrikamen, voorzitter PP: “Voor de klassieke media bestaat de Parti Populaire niet”
Men zou het bijna vergeten, maar in de federale Kamer is een Franstalige partij vertegenwoordigd die zich uitgesproken rechts op het politieke schaakbord plaatst: de Parti Populaire van advocaat Mischaël Modrikamen. De partij haalde bij de parlementsverkiezingen van 2014 zo’n 4,5 procent van de stemmen in Wallonië en haalde de kiesdrempel in Luik waardoor het met Aldo Carcaci een zetel binnenrijfde. Maar de PP wordt sindsdien zo goed als doodgezwegen door de Franstalige pers. Nochtans heeft Modrikamen relevante inzichten over de Franstalige politiek. Het Pallieterke zocht hem op. Lees meer…

Turks onderzoek naar islamofobie in Vlaanderen Erdogan: “Iedere mens wordt als moslim geboren”
“De Turken komen! De Turken komen!” Indien u bij het lezen van voorgaande zin enige vorm van angst, ongerustheid of zelfs een lichte afkeer voelde, is dat volkomen normaal. U staat immers al veel langer te boek als een onverbeterlijke islamofoob. “En daar gaan we nu met zijn allen iets aan doen”, zegt Recep Tayyip Erdogan in een exclusief gesprek met uw lijfblad. “Desnoods kloppen we het eruit!” Lees meer…

 

abonneer-nu