Wordt Theo Francken in 2019 Vlaams minister-president?
Wat is in 2019 de rol van N-VA-goudhaantje Theo Francken? Volgens sommigen volgt hij Bart de Wever op als partijvoorzitter. Anderen zien hem in een nieuwe topfunctie in de federale regering, pakweg op Binnenlandse Zaken. Of moeten we eerder kijken naar het Martelarenplein? Huidig minister-president Geert Bourgeois wordt in juli 2019 68 jaar. Waarom zou zijn oud-kabinetsmedewerker hem niet opvolgen? Lees meer…

Daar zijn de racisten weer
Allez vooruit, we waren plots weer met z’n allen, die Vlamingen toch, verschrikkelijk racistisch nadat een Antwerps meisje met Filipijnse roots tot miss België werd verkozen. Angeline Flor Pua is een schoonheid, spreekt Nederlands, woont in Wilrijk. “Miss België mikpunt van racisme op sociale media”, kopte De Morgen maandag. Andere kranten sloofden zich uit om nog politiek correcter te doen, in informatie zowel als in de commentaarstukken. Lees meer…

Terugkeer naar boerenverstand in het onderwijs
In De Morgen stond vorige week zaterdag een opmerkelijk artikel. ‘Ouderwets blijkt het beste’, was de kop boven een artikel over ons onderwijs, nota bene. Vloeken in de linkse kerk? Een beetje wel. Maar ook veel lezers van die krant weten dat het tijd is voor bezinning. Lees meer…

Praten met Rutger van den Noort: De Nederlandse Leeuw gaat klauwen
Een paar maanden geleden sprak de hoofdredacteur mij over “de Nederlandse Leeuw”, een nieuw politiek initiatief bij onze noorderburen. Het was een telefonisch gesprek, dus hij kon niet zien dat ik mijn schouders ophaalde. Nog maar eens een nieuw rechts clubje? Toen de naam Jordan Peterson viel, kreeg de hoofdredacteur opnieuw mijn volle aandacht. Hoe krijgt deze onbekende vereniging de legendarische Peterson naar Nederland, om daar als de hoofdspreker bij haar eerste activiteit te figureren? De Nederlandse Leeuw is een heel ambitieus project, blijkt nu. Lees meer…

Arabische Lente in Saoedi-Arabië! “Het verleden is het verleden. Ik zal dit land eindelijk de middeleeuwen in sleuren!”
Saoedi-Arabië weet niet wat het overkomt, deze tijd. De jonge kroonprins Mohamed is stukken vernieuwender dan zijn naam doet vermoeden. Hij is vastbesloten om zijn land op sleeptouw te nemen en de moderniteit te doen omarmen. Inclusief een exclusief vraaggesprek met ’t Pallieterke. “Volgende week organiseren we een profeet Mohamed-tekenwedstrijd! De week daarop onthoofden we de winnaar. Ik geloof in evolutie en niet revolutie. Het moedige midden, zeg maar. Geen zin om mee te doen?” Lees meer…

 

abonneer-nu