Schietincidenten

Op een week tijd waren er in Lummen drie schietincidenten. Eerst werd vanuit een rijdend voertuig geschoten in de Mangelbeekstraat, de volgende dag in de Hamelstraat. De dag erna werden jongeren aan de vijvers van De Kleen Meulen betrapt met een pistool. Het ging om acht jongeren tussen 17 en 22 jaar. Een jongen had een revolver vast en zei dat hij op een flesje aan het schieten was.

Wij zijn goed bezig

Drie jonge Nederlanders sloegen in Overpelt op de vlucht voor de politie HANO. Na een wilde achtervolging, waarbij de vluchtende jongeren meerdere zware verkeersovertredingen begingen, konden de collega’s van de naburige politiezone Kempenland in Hechtel de vluchtende auto klem rijden. De jongeren werden eerder opgemerkt door getuigen die het vreemd vonden dat die jongeren zich in de auto aan het omkleden waren, en de nummerplaten verwisseld hadden. Zij verwittigden de politie, die achteraf een hoeveelheid drugs en een wapen in de auto aantroffen. De jongeren werden opgepakt.

Rechtsnarige vleugel

Dankzij de financiële steun van zes belangrijke Vlaamse ondernemers (we noemen geen namen) kon het Brugs Concertgebouw bij Chris Maene in Ruiselede een piano kopen, die het beste van drie eeuwen instrumentenbouw combineert. Zonder al te technisch te doen, komt het erop neer dat de snaren van deze vleugel recht gespannen liggen en niet gekruist. Een schitterend voorbeeld van nieuwe westerse maakindustrie, dat de 75-jarige dirigent-pianist Daniël Barenboim in Brugge een paar jaar geleden voor het eerst mocht uitproberen en hij bestelde er onmiddellijk twee. Volgende lente wordt beslist welke van de drie reeds afgewerkte en beschikbare prototypes, als wereldprimeur voor wat concertzalen betreft, in Brugge zal belanden. Op 23 juni bespeelt de West-Vlaamse pianovirtuoos Julien Libeer met orkestbegeleiding in de Brugse cultuurtempel deze belangwekkende aanwinst. Het geeft wel te denken dat deze aanwinst enkel kon gerealiseerd worden met financiële hulp van het bedrijfsleven.