Liberale partijen in de knoop met opvang illegalen
Opvang voorzien voor ‘transmigranten’ op weg naar de Britse Eilanden omdat ze hier geen asiel willen aanvragen? De N-VA pleit al weken voor een harde aanpak. De CD&V is tegen. De liberalen liggen met zichzelf in de knoop. Ze twijfelen tussen het naleven van de wet en een soort van links-liberaal humanitair internationalisme. De laatste dagen lijkt de tweede opinie de bovenhand te halen, zowel bij Open Vld als de MR. Die partijen schuiven zo naar het centrum op, waar het nochtans drummen is. Lees meer…

Vluchtelingencrisis kost Vlaanderen steeds meer geld
In 2015 werd Vlaanderen, net als vele Europese landen, geconfronteerd met een sterk verhoogde instroom van vluchtelingen. Het aantal personen dat in België een asielaanvraag indiende verdubbelde in 2015 nagenoeg, tot bijna 45.000. Lees meer…

Ebru Umar: “Humor is de ultieme emancipatie”
We leven in prachtige tijden. Homo’s en lesbiennes kunnen trouwen, mannen en vrouwen mogen evenveel verdienen voor hetzelfde werk, en wie in een verkeerd lichaam is geboren, kan transformeren tot het andere geslacht dan datgene waarmee hij/zij ter wereld is gekomen. Gelijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen. In ons deel van de wereld kan het gewoon. Lees meer…

Transgenders: men wil geen tolerantie, maar applaus
Voor mij is “Bo” altijd Bo Derek geweest. Ik was 16 jaar toen zij in de film “10” een onuitwisbare indruk maakte op alle jongemannen van mijn generatie. Dat had meer met haar verschijning dan met haar acteertalent te maken. En met de Bolero van Ravel, uiteraard. Sinds vorige week is “Bo” iemand helemaal anders. Lees meer…

Landhervormingen in Zimbabwe
In het zuidelijk Afrikaanse land Zimbabwe heeft de overheid nieuwe landhervormingen aangekondigd. Deze nieuwe maatregelen komen de verdreven blanke boeren ten goede. Het staat blanke boeren nu vrij om een pachtovereenkomst af te sluiten voor negenennegentig jaar. Voorheen was die termijn voorbehouden voor uitsluitend zwarte boeren; blanke landbouwers konden dit enkel doen voor vijf jaar. Lees meer…

abonneer-nu