Charles Michel aan de leiband van Emmanuel Macron
Of het nu over de aankoop van gevechtsvliegtuigen gaat, de verdere verdieping van de eurozone of een grensoverschrijdend beleid om de sociale dumping tegen te gaan, eerste minister Charles Michel zet zich graag op de lijn van de Franse president Macron. De telefonische contacten zijn intensief. In die mate dat de bezorgdheid bij de federale coalitiepartners toeneemt. Loopt Michel aan de leiband van het Élysée? Lees meer…

Relatief lage Belgische groei is niet Vlaanderens schuld
De economische groei in België zal dit jaar richting 2 procent koersen. Dat is goed nieuws, maar de groei blijft daarmee wel onder het eurozone-gemiddelde van 2,2 procent. De reden: het ondermaats presteren van Wallonië en Brussel. De Vlaamse economische groei bedraagt al een halve eeuw meer dan het Europees gemiddelde of loopt parallel met de Europese groei. Lees meer…

Onderwijslat moet hoger, ook voor Crevits
“Ja, er is ongelijkheid in het onderwijs. De voornaamste bron is gebrekkige kennis van het Nederlands”. Dat stelde minister van Onderwijs Hilde Crevits. “De lat moet en gaat omhoog. Taal is alles.” Klinkt goed, maar Crevits blijft steken in de gevolgen van een maatschappelijk probleem. De oorzaken benoemen blijft in haar kringen een taboe. Lees meer…

Praten met Bart Coenen: “Oud Groen is een sekte, en politici volgen”
De ecologisten en de ecomodernisten delen hun waardering voor de natuur, de mens en het leven. De kloof tussen de zuiveren in de groene leer en de nieuwe lichting, de pragmatici van het ecomodernisme, is echter diep. Voor de zuiveren zijn de ecomodernisten overlopers, verkocht aan het kapitalisme en, o horreur, neoliberalen. De politieke groenen leven in een bubbel. Sedert 1981 is de aardbol twintig procent groener geworden. De angst voor kernenergie is contraproductief. Een praatstoel met ecomodernist Bart Coenen brengt opheldering. Lees meer…

Advocaat Mary: “Het is dat ik financieel verantwoordelijk ben, anders had ik mijn kinderen al lang een proces aan hun broek gesmeerd.”
Sven Mary, Vlaanderens enfant terrible van de rechtbank, heeft het weer gedaan. Deze keer wil hij volksvijand nummer 1, Salah Abdeslam, op vrije voeten krijgen wegens een brief die opgesteld werd in de verkeerde taal. Het leverde hem de nodige kritiek op. Vandaag praat hij voor het eerst openlijk over juridisch terrorisme, over zichzelf, en ook wel over zichzelf. Lees meer…

 

abonneer-nu