De wraak van De Crem
De aanval van staatssecretaris Pieter de Crem (CD&V) op zijn eigen partij is geen toeval. Hij voelt aan dat CD&V echt wel te veel naar links overhelt en een partij voor sociaal assistenten dreigt te worden. Maar ook: met vicepremier Kris Peeters heeft de man uit Aalter nog een eitje te pellen. Lees meer…

Ebru Umar over het islamdebat: “Het perron dat nooit aangelegd had moeten worden”
Afgelopen week dreigden politieke partijen in Rotterdam weg te blijven bij een verkiezingsdebat als mij de ruimte gegeven zou worden om een column uit te spreken. Het debat had als thema ‘islam’ en de organisatie achtte het opportuun om mij spreekruimte te bieden. Maar anno 2018 menen politici dat een columnist de mond snoeren moet kunnen. Ik ben te controversieel. Te hatelijk. Onbeleefd wellicht. Lees meer…

Damso en de perfecte tackle van Mia Doornaert
Voor sommigen was het een overwinning van de Vrouwenraad en de MeToo-beweging. Meer cynische commentatoren zagen vooral de kracht van het geld aan het werk (afhakende sponsors). Geen van beide analyses is juist. Dat rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels niet langer mag schrijven, is het werk van barones Doornaert en haar ergernis over de selectiviteit van de politieke correctheid. Lees meer…

Praten met Herman Daems: “Kiezen in twee ronden maakt burgers machtiger”
De overheid is uitgeput, zowel in Europa als de Verenigde Staten. De problemen verschijnen en regeringen komen amper tot oplossingen. In Europa zijn ze verlamd door krakkemikkige coalities en een treiterend middenveld. Het maatschappelijk ongenoegen en de simplistische oplossingen sijpelen binnen in de hersenen en de harten van het kiesvee. Herman Daems – voorzitter van de KU Leuven, voorzitter van BNP Paribas Fortis en expert in economische strategieën – keert zich tegen de verstroping en pleit voor een ander kiesstelsel. Eén dat de burger knuisten geeft bij de regeringsvorming. Lees meer…

Exclusief gesprek met Damso na zijn afgevoerde WK-lied: “Ik stuur al mijn teksten eerst langs Els Keytsman”
“Loop even een blokje om, teefjes. Ik moet met de mijnheer over serieuze zaken praten.” Damso slaat zijn vierkoppig vrouwelijk gezelschap één voor één op hun kont om plaats te maken in de zetel. “Sorry hoor, ik zet ze even buiten. Anders kunnen we niet rustig praten. Je kent dat, hé. Anders steek ik ze even in de auto.” Damso ziet de verontwaardiging op mijn gezicht. “Geen zorgen”, lacht hij, “ik doe altijd het raampje naar beneden.” Lees meer…

abonneer-nu