Hypocrisie over politici, pers en privéleven
Het verhaal van Knack, dat Antwerps sp.a-kopstuk Tom Meeuws moest bloeden voor de stukgelopen relatie met N-VA-kopstuk Liesbeth Homans, is onzin. Maar hun ex-romance was wel een publiek geheim geworden, zodat het afwachten was wanneer de pers daar gewag zou van maken. Veel journalisten die nu uithalen naar Knack hadden het verhaal wat graag zelf gepubliceerd. Wanneer het over het privéleven van politici gaat, is de vierde macht vaak hypocriet. Lees meer…

Gaat Zuid-Afrika Zimbabwe achterna?
Sinds op het ANC-congres in december het onteigenen van grond zonder vergoeding werd goedgekeurd, is de hele zaak in een stroomversnelling gekomen. Niet alleen zou men in dat verband de grondwet willen wijzigen, hier en daar waren er zelfs al grondbezettingen, waarbij geweld niet werd geschuwd. Vraag is waar dat uiteindelijk allemaal zal op uitdraaien. Lees meer…

Praten met historicus Pieter Serrien: “Tranen over Mortsel, en Syrië”
Op 5 april is het 75 jaar geleden dat Mortsel martelaar werd van de Tweede Wereldoorlog. Op een zonnige lentedag vielen vijf bommen op de Erla-vliegtuigfabriek, het militaire doelwit, en bijna zeshonderd bommen herschiepen vreedzaam Mortsel tot een inferno. De Britten en Amerikanen lieten 936 doden en 1.342 gewonden achter. Slechts de voorbije tien jaar groeit de nationale en internationale belangstelling voor die oorlogsdaad en dat heeft alles te maken met historicus Pieter Serrien en zijn “Tranen over Mortsel”. De derde aangevulde editie van zijn boek verscheen zopas. Lees meer…

Het leven zoals het is: Knack: “Relevantie is relatief”
Knack heeft toegeslagen waar Dag Allemaal en Story de grens trekken. Vorige week gooide Knack het privéleven van Liesbeth Homans en Tom Meeuws op straat onder de noemer ‘politiek relevant’. Zelfs veel relevanter dan de grijpgrage handjes van wijlen Steve Stevaert, wat gewoon onder de noemer ‘enthousiaste jongen’ viel. Lees meer…

 

abonneer-nu