Een partijverbod is louter cosmetica
“Zeg eens, jongens, wie precies valt er in Brussel vrouwen lastig?”, reageerde commentator Dujardin van Het Laatste Nieuws op het voorstel van de partij ISLAM om op het openbaar vervoer mannen en vrouwen gescheiden te houden. De voorzitter van die partij (een buschauffeur) had geargumenteerd dat heel wat vrouwen klagen over ongewenste mannelijke aandacht en aanrakingen op de bus. Hij was trouwens eerlijk over de identiteit van de daders: “Tijdens de spitsuren zijn er bepaalde personen, vooral van vreemde origine, die profiteren van het feit dat de voertuigen overvol zitten om tegen vrouwen aan te ‘plakken’.” Lees meer…

Zijn niet-Europeanen zesmaal crimineler?
Niet-Europese vreemdelingen zijn zesmaal meer vertegenwoordigd in de criminaliteitsstatistieken dan Belgen. Dat blijkt uit cijfers die Filip Dewinter opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Alleen Het Laatste Nieuws had er aandacht voor. Lees meer…

Islampartijen in Wallonië
In een aantal Luikse gemeenten komen in oktober 2018 een paar islampartijen op. Ze hopen op meerdere zitjes. Hun standpunten laten weinig tot de verbeelding over. Zo pleiten ze voor gescheiden plaatsen voor mannen en vrouwen op de bus. Lees meer…

Praten met dokter en VB-politicus Erik Tack: “Ronse is armer door de taalwet”
Geneesheren kan men niks op de mouw spelden. Zij zien bij hun consultaties en huisbezoeken de werkelijkheid. Geneesheren in de politiek hebben een voorsprong. Dr. Erik Tack, oud-parlementair voor Vlaams Belang en huidig gemeenteraadslid in Ronse, weet waarover hij spreekt als hij ziet hoe de taalfaciliteiten in Ronse arme Franstaligen naar zijn stad lokken. Hij wil de faciliteiten van 1963, die uitdovend zouden zijn, zo werd beloofd maar niet verwezenlijkt, weg, om Ronse uit de haveloosheid te wekken. Lees meer…

Voor het eerst samen in een groot interview: Dyab Abou Jahjah (Biewan) en Redouane Ahrouch (Islam)
Het was me wat, het voorbije weekend. De partij Islam domineerde zowat alle televisiezenders, websites en krantenpapier. Hun voorstel om vrouwen en mannen te scheiden op het openbaar vervoer, sloeg in als een bom. “Als bom? Maar enfin. Bom is toch anders hoor. Wacht hier , ik haal materiaal …” Lees meer…

 

abonneer-nu