Het ging nooit over Aron Berger
Maak even deze denkoefening: stel dat het chassidische jodendom de enige etnisch-religieuze minderheid in Vlaanderen zou zijn. Zou er een politieke storm uitbreken als blijkt dat één joods kandidaat-gemeenteraadslid in heel het land vindt dat hij om een religieuze reden geen hand kan geven aan vrouwen? De kans is klein. Waarom herrie maken over een geïsoleerde zaak, zonder slachtoffers, maatschappelijke betekenis of precedentswaarde? Lees meer…

Column Dalrymple: “Sociale onrust van Parijs tot Brazilië”
Telkens wanneer ik in Frankrijk met de hst reis, schenkt de wetenschap dat mensen die armer zijn dan ik mij aan het subsidiëren zijn, mij extra plezier. Dat creëert ongetwijfeld een zeer slecht beeld van mijn karakter – ik zou echt heel boos moeten zijn, of het in ieder geval erg vinden – maar ik heb al zoveel belastingen betaald in mijn leven dat ik blij ben om eens iets terug te krijgen voor niets. Lees meer…

Praten met oud-militair Pierre Therie: Het Amerikaanse of het Europese oorlogspad?
Pierre Therie is oud-militair en wat je in het Engels kan noemen een “defense intellectual”. Een intellectueel die met kennis van zake actief kijkt naar de verdediging van ons land en zijn bondgenoten en daar openbaar commentaar op levert. Therie en enkele medestanders publiceren teksten op hun eigen blog, “Dwarsliggers”, die gevolgd én gelezen wordt in militaire kringen. De piloten aan de top van de luchtmacht willen hun fantastische job op de klassieke wijze laten voortzetten door de volgende generaties piloten. Strategische nonsens, want offensieve vliegtuigen zullen onbemand worden. Lees meer…

CD&V-Antwerpen: “De tocht is moeilijk, de gids een apsjaar”
CD&V had een strak plan om Antwerpen te veroveren op nationalisten, bolsjewieken en ecologisten. En dat allemaal zonder de verkiezingen te winnen. Je moet dat gedoe over democratie en de ‘wil van de kiezer’ ook niet overdrijven. Op papier leek het simpel: we laten ze op links en rechts wat polariseren tot ze paars zien, en op 14 oktober geven we om het even wie een meerderheid aan een ‘prijzeke’. Lees meer…

abonneer-nu