In het Waasland organiseert The Phoebus Foundation, de culturele stichting van Fernand Huts en Katoen Natie, een “kunstzinnig avontuur” met Reynaert de Vos in de hoofdrol. “Vossen” neemt u mee op een fietstocht doorheen het zoete land van Waas.

Al onze lezers vinden een gratis inkomkaart in ’t Pallieterke van 31 mei ter waarde van 15 euro. Opgelet: dit ticket kunt u uitknippen en gebruiken voor de deelname van 1 persoon. Alleen originele tickets worden aanvaard, dus, fotokopieën gelden niet. Wenst u met meerdere personen een gratis ticket te bekomen, dan moet u één of meer extra ’t Pallieterkes kopen in de dagbladhandel. De bon is geldig tot 30 september 2018.

De expeditie is voor jong en oud. Iedereen zal er zijn “goesting” in vinden. Van prachtige kunstwerken via leuke kortfilms tot grappige audiovisuele verrassingen. Cultureel en humorvol. Fietsen door het landschap en de haven tot je niet meer kunt en dan lekker even “uitbollen” achteraf, in de Herberg bij het Hof van Nobel.

Dit is het startpunt/vertrekpunt: Kallo, Burcht Singelberg, Hof van Nobel, Loods 5. Alle informatie vindt u op de webstek: www.vossen.vlaanderen.

Bent u slecht te been, zijn de kinderen te klein of is het weer te slecht? Geen probleem, u kunt de tour ook per auto doen. U kunt kiezen tussen twee trajecten: ca 40 km of 60 km. U kan uw eigen fiets gebruiken, maar ter plaatse zijn ook fietsen te huur.

Inbegrepen in uw (gratis) ticket

 • Ontvangst met koffie of thee
 • Fietsrouteplan (of autorouteplan) en fietsrugzakje
 • Boek: Reynaert de vos, een 21ste-eeuwse hervertelling
 • Boek: Phoebus Focus, Reynaert de vos: een kleine geschiedenis
 • De krant met de spelzoektocht: de Gazet van Malpertuus en een prijsje voor wie deze zoektocht slim en sluw afrondt
 • Toegang tot 5 thematentoonstellingen. Op de locaties wordt het 13de-eeuwse verhaal via onder meer 3D en “augmented reality” speels en verrassend tot leven gebracht:
  • Huis van Zonde
  • Mercatorhuis met Beeldentuin
  • Sculpturenpark Singelberg
  • het cachot in Hulst
  • ’t Scriptorium

Toegang tot het Hof van Nobel, met o.a. theater Madoc, een film met Lucas van den Eynde, Tom Audenaert, Ludo Hoogmartens en Amaryllis Uitterlinden. U vindt hier ook een kortfilm, Reynaert, verteld door Fernand Huts en Katharina van Cauteren. In de “klaagtunnel” vindt u dieren die hun beklag doen over de vos Reynaert. Zo is het middeleeuwse epos ineens weer springlevend.

Om alles in goede banen te leiden, dient u wel vooraf uw tijdslot te reserveren via de webstek: www.vossen.vlaanderen/nl. U dient de uitgeknipte bon mee te brengen en aan de balie af te geven.

Nu doen, want het is ècht de moeite waard.

Karl van Camp