De partijen op één jaar van de verkiezingen
Op 26 mei 2019 vinden de Europese verkiezingen plaats, en wellicht gaan we die dag ook naar de stembus voor parlementsverkiezingen. Hoe staan de partijen er een jaar voor die stembusslag voor? Een relevante vraag, nu de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen volop bezig is en naadloos zal overlopen in de campagne voor de verkiezingen van 2019. Een overzicht. Lees meer…

De kalasjnikov bestaat 70 jaar
Het is 70 jaar geleden dat de AK-47 voor het eerst werd geïntroduceerd in het Russisch leger. De afkorting AK-47 staat voor Avtomat Kalasjnikova 1947, het lichte automatische aanvalsgeweer dat naar zijn uitvinder Michael Kalasjnikov werd genoemd. Ondertussen is dat vuurwapen wereldwijd verspreid en de lieveling van soldaten, criminelen en terroristen… Jaarlijks worden er ongeveer 250.000 mensen mee doodgeschoten. Lees meer…

Niemand zal Brussels Airlines missen
De sociale onrust bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft niet alleen te maken met loon- en arbeidsvoorwaarden. Het personeel vreest vooral een totale integratie in Eurowings, dochteronderneming van Lufthansa. Brussels Airlines zou daarmee de facto verdwijnen. Sommigen zien dat als een nederlaag. Want dan is er geen Belgische luchtvaartmaatschappij meer die als erfgenaam van het vergane Sabena fungeert. Alleen, een nationale luchtvaartmaatschappij is voor niets nodig. Een goedwerkende luchthaven des te meer. Lees meer…

De Bende van Nijvel: Huurlingen uit Katanga?
Het was laatst opnieuw van dat. Er was plots weer nieuws over de Bende van Nijvel, de moorddadige bende die inmiddels ruim dertig jaar geleden 28 doden maakte bij onder meer een reeks overvallen op o.a. warenhuizen van Delhaize, de laatste keer op 9 november 1985 toen in Aalst acht doden en evenveel (zwaar) gewonden vielen. Lees meer…

Ramadan: de strijd om de moslimkiezer is losgebarsten
Zet u schrap, het is weer ramadan! Absolute topdagen voor CD&V, sp.a en Groen. En ook wel voor de islamitische gemeenschap in ons land. Hier en daar zal er bloed vloeien, maar dat komt voor in de beste families, en dat dient enkel om achteraf te onderstrepen dat er geen religie van de vrede kan zijn zonder occasionele onvrede. Dat begrijpt het kleinste kind. Zelfs Kris Peeters. Lees meer…

 

abonneer-nu