Een nieuwe linkse en anti-Vlaamse hetze

Het misbruik van de dramatische dood van de Koerdische peuter Mawda is een onderdeel van een aan Franstalige kant georkestreerde hetze tegen alles was niet links is. Overgoten met een anti-Vlaamse saus. De meeste media spelen in dit theater een smerige rol. Lees meer…

Fort Europa is lek als een zeef

Van 16 tot 18 mei vergaderden meer dan 130 politiebonzen uit 52 landen in Dublin ter gelegenheid van de 46ste Regionale Conferentie van Interpol in Europa. Ze konden in de Ierse hoofdstad vernemen dat het gebruik van de gegevensbank van Interpol inzake gestolen of verloren reisdocumenten sinds 2014 met meer dan 200 procent is gestegen – en meer dan 600 procent in de Schengenzone. Frontex laat intussen weten dat in de EUlidstaten ieder jaar duizenden vervalste identiteitsdocumenten worden aangetroffen. Lees meer…

Morele oorlogsvoering van Hamas

Zoals wel vaker het geval is, gebeurde de beoordeling van de incidenten aan de grens met Gaza volgens een systeem van twee maten en twee gewichten. Israël kreeg de volle laag, maar over de suïcidale strategie van Hamas om de eigen bevolking als schild en bliksemafleider te gebruiken, werd nauwelijks een woord gerept. Toch lijkt die aanpak een nieuw hoofdstuk in het conflict in te leiden. Destructiever dan ooit. Lees meer…

Praten met Anke Van dermeersch: “Geen hoofddoek voor meisjes jonger dan 18”

Anke Van dermeersch van Vlaams Belang publiceert een tweede boek. Haar lange benen en rode pumps op de omslag zetten de Koran letterlijk een hak. Polemiek hoort bij een partij die weinig klank en beeld krijgt op het politiek correcte forum. Guerrilla-marketing en opstand trachten continu de deur open te breken naar Jan en Mie Modaal. Haar nieuweling vermengt een autobiografie met politieke kennis. Ook put Van dermeersch uit de fotoalbums die zij opbouwde nadat zij in 1991 verrassend Miss België was geworden en nadien had rondgezworven als kandidate voor de Miss Wereldprijs. Het rebelse ligt haar. Lees meer…

Het griezelverhaal van een levende dode

Het klinkt hoogst onwaarschijnlijk wat de 70-jarige Mike Bonnette op zondag 15 april in de ochtend op ‘sy plaas’ in Meyerton (vroeger Transvaal, nu Gauteng) bij een aanval van drie getaande schurken heeft moeten ondergaan. Boven het relaas van zijn griezelige martelgang geeft de vette titel het aan: “Wonderwerk nà wonderwerk red sendelingboer se lewe in plaasaanval”. Lees meer…

 

abonneer-nu