Een moeilijke campagne voor CD&V
De christendemocraten stappen schijnbaar vol optimisme naar de stembusslag van 14 oktober en naar de parlementsverkiezingen van 2019. Die indruk gaf de CD&V-top toch op een familiedag in Bobbejaanland. Al heeft het veel weg van fluiten in het donker. Binnen de regeringen heeft de partij amper haar stempel kunnen drukken. Haar linkserig discours ergert, ook intern. En van een Vlaamse reflex – vroeger een constante in verkiezingscampagnes – is niets meer te merken. Lees meer…

De normalisering van abortus
Vrijdag stemden twee derde van de Ieren voor een wijziging van de grondwet. Daarmee wordt abortus nog niet gedepenaliseerd, maar wordt de weg vrijgemaakt om dat met een gewone wet te doen. Die zal niet lang op zich laten wachten. De regering heeft al een voorstel klaar. Alle politieke partijen hebben al laten weten dat ze zich achter een versoepeling van de abortuswetgeving scharen. De laatste enclave in West-Europa (op Noord-Ierland na) van het juridisch beschermde ongeboren leven zal weldra verdwijnen. Lees meer…

Tommy Robinson in de cel
Bij velen die niet in het Verenigd Koninkrijk wonen, doet de naam Tommy Robinson geen belletje rinkelen. Lezers van ’t Pallieterke zijn echter vertrouwd met de levenswandel van deze Engelse nationalist en virulente islamcriticus. Een tijd geleden schetsten we een portret van deze opvallende figuur. Lees meer…

Pleidooi voor een menselijker asielbeleid
Ik ga er geen doekjes om winden: als het op vluchtelingen aankomt, zijn we slecht bezig. Ik weet dat mensen die zich dit blad aanschaffen doorgaans staan op een streng en weinig flexibel migratiebeleid. U hoort eerder tot de vleugel van de maatschappij die ‘law and order’ hoog in het vaandel draagt. Sommigen onder u zitten zelfs al te denken: “Law and order, law and order. Kennen ze zelfs bij ‘t Pallieterke geen Vlaams meer?” Lees meer…

 

abonneer-nu