Waarom Koen Geens moet blijven
Nadat een jonge crimineel die zich tot de islam had bekeerd tijdens zijn penitentiair verlof in Luik twee politieagentes en een jongeman doodschoot, wees iedereen met een beschuldigende vinger naar minister van Justitie Koen Geens. Even leek het erop dat de CD&V’er ontslag zou moeten nemen. Dat gebeurde niet. Gewijzigde politieke zeden, dat is slechts een deel van de verklaring. Feit is dat CD&V Geens broodnodig heeft. En als de andere regeringspartijen in 2019 aan tafel moeten zitten met CD&V, dan liever met Geens dan met de gehate Kris Peeters. Lees meer…

Column Ebru Umar: “Voor vrijheid, tegen islamisering”
Regelmatig vraagt Sam van Rooy zich op sociale media als Twitter af wat dat toch is, die islamisering. Het antwoord daarop geeft hij niet zelf, dat ontleent hij aan berichten uit de media. Lees meer…

De ‘euroforie’ is voorbij
Tot voor kort heerste in Europa een sfeer van ‘euroforie’: de economie groeide sterk, Griekenland zou weldra verder kunnen zonder Europese steun en de Franse president Emmanuel Macron zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel ervan overtuigen de eurozone te verdiepen. Nu in Italië een eurosceptische regering aan de macht is, is van die ‘euroforie’ niets meer te merken. Lees meer…

Racisten of vrijheidsstrijders
Inzake verzet tegen migratie en illegale vluchtelingenstromen is er in West-Europa sprake van taalvervuiling en bijzonder veel politiek correcte hypocrisie. Want afhankelijk van het feit of het verzet uitgaat van Europeanen dan wel niet-Europese volkeren, wordt het containerwoord ‘racisme’ al dan niet gebruikt. Lees meer…

Wie naaide John Crombez met valse mails?
Het had zo mooi kunnen zijn voor John Crombez. Hij was van plan om voor het oog van de pers ‘the smoking gun’ neer te leggen en defensieminister Vandeput naar de geschiedenisboeken te verwijzen als ‘corrupte Limburger’. Een mensensoort waar zijn eigen partij er bepaald veel van zitten heeft. Alleen bleek zijn ‘smoking gun’ uit zeep te zijn gesneden, en regende het een beetje op de dag van de voorstelling. Lees meer…

 

abonneer-nu