Waarom trekt Peumans zo fel aan de bel?
Kritiek op De Wever, op Homans, op Francken en op Demir… Jan Peumans heeft het druk … Voeg daar nog eens bij dat hij in interviews meegaf dat de partij het communautaire heeft verwaarloosd en dat men er schrok van de tegenvallende peiling van VTM/HLN, en je weet dat Peumans de stok in het kot van de N-VA gooit… Lees meer…

Ebru Umar: “Hoofddoek seksualiseert kinderen”
De ophef was groot toen HEMA in een ver verleden een kinderstring introduceerde. Hoe durfden ze kinderen te seksualiseren? De media spraken er schande van. Hoe dat is afgelopen? Waarschijnlijk is de introductie een stille dood gestorven. Als het op seksualisering van kinderen aankomt, is het alternatief voor de string echter de hoofddoek. Lees meer…

Jurgen Ceder: “N-VA, de partij van 3 procent en de partij van 30 procent”
Bij haar eerste verkiezingsdeelname, in 2003, haalde de N-VA slechts 3 procent van de stemmen. Ik heb nooit een behoorlijke analyse gelezen van hoe die partij van 3 procent op slechts enkele jaren kon uitgroeien naar een partij van 30 procent. De eenvoudigste manier om te begrijpen wat er is gebeurd, komt via het besef dat die partij van 3 procent eigenlijk nog steeds bestaat, maar dat een andere partij daar bovenop is gegroeid, die er maar weinig op gelijkt. Lees meer…

Frau Merkel ongerust over haar plaats in de geschiedenisboeken: “Ik hoop dat ze een mooie foto gebruiken”
In Duitsland noemen ze haar wel eens “Mutti”. Een koosnaampje dat Angela Merkel kreeg omwille van haar oma-achtige vormen en gezapige manier van regeren. Vergis u echter niet, Mutti is een tang van formaat als ze haar goesting niet krijgt. Wij mochten bij haar op de koffie. Compleet met koekjes, taart en goed advies over hoe je inktvlekken uit je broek verwijdert. En een vers gestreken hemd. Lees meer…

 

abonneer-nu