De Croo probeert relevant te blijven
De komkommertijd is voor sommige politici blijkbaar het geschikte moment om belegen politieke voorstellen uit de mottenballen te halen. Zoals het pleidooi van federaal vicepremier Alexander de Croo (Open Vld) om een federale kieskring in te voeren. Het is een beetje zielig als een politicus op zo’n manier in de aandacht moet komen. Maar De Croo jr. vecht voor de eigen politieke relevantie. Als straks een paar blauwe kandidaatburgemeesters naast de sjerp grijpen, dan hopen ze op een Vlaamse of federale ministerpost. En bij een kleine partij als de Open Vld wordt dat dringen. Lees meer…

Zuuraanvallen een plaag in het VK
Laten we een gedachtenexperiment uitvoeren. Stel, u ziet uw vrouw en bloedeigen kleuter op televisie dansen. Wat doet u? Een Britse moslim besliste, samen met enkele kompanen, om als wraak zijn eigen kleuter met zuur te overgieten. U moet dat begrijpen, het ligt aan de cultuur, het temperament of het warme weer. Snapt u? Lees meer…

Praten met Leo Neels: “Vlaamse journalisten maken het zichzelf té gemakkelijk”
Leo Neels heeft de gave van het woord en koppelt die aan inhoud. In de voorbije veertig jaar voerde hij mee de hoge toon in aula’s, voor rechters, bij VTM, in de Wetstraat, bij diamantairs, tussen de Belgische farmaproducenten. Vandaag is hij algemeen directeur, op een leeftijd dat zijn jaargenoten golf spelen in Zuid-Spanje, van Itinera, een denktank met allure en tegenstanders ter linkerzijde. Je moet de moed hebben om te leven met onvolmaaktheid, is een credo. Lees meer…

Calvo verbaasd: “Dat Groen staat niet voor de islam, maar voor het milieu!”
Deze zomer zal vooral herinnerd worden omwille van de begroting in evenwicht. Grapje. De begroting is niet in evenwicht. Dat was dan ook niet de bedoeling, weten we ondertussen. Dat zei de premier toch in “Het Nieuwsblad” deze week. “Niks zo makkelijk als een begroting in evenwicht af te leveren”, zei de kleine van dikke Louis. En de kleine van dikke Louis kan het weten. Lees meer…

 

abonneer-nu