Vlaamse ministers op de wip in 2019
De kans is groot dat enkele leden van de Vlaamse regering in 2019 hun ministerpost verliezen. Niet zozeer omwille van een gewijzigde coalitie, wel omdat ze een slecht rapport hebben voorgelegd. Of omdat hun populariteit bij de kiezer getaand is. We hebben het vooral over de onzichtbare Liesbeth Homans (N-VA), keizer-koster Ben Weyts (N-VA) en brokkenpiloot Joke Schauvliege (CD&V). Lees meer…

Walter Vansteenkiste, burgervader Wemmel: “Illusie dat de faciliteiten afgeschaft kunnen worden.”
Graag stellen we u Walter Vansteenkiste voor. Deze beminnelijke thuisverpleger, 57 jaar jong, vader van vier volwassen kinderen en tweemaal grootvader, werd zes jaar geleden burgemeester van de Vlaamse faciliteitengemeente Wemmel, ten noorden van Brussel. Walter werd verkozen op de lijst ‘Wemmel’, de eenheidslijst van de Vlaamse partijen in 2012. Zelf behoort hij tot geen enkele partij, maar werd niettemin lijsttrekker. Zijn ploeg behaalde 41 procent van de stemmen en 12 zetels op 25. Verrassend genoeg slaagde hij erin een deel van de Franstaligen in zijn kamp te krijgen en de sjerp te veroveren. Een gesprek. Lees meer…

Koenraad Elst: “Vlaanderen de vliegenzwam!”
Zelfbestuur: als het aan de Vlaamse beweging ligt, zal er niets van komen. Aan Nooit Meer Oorlog heeft ze nooit kunnen bijdragen wegens geen bevoegdheden in het buitenlandbeleid, en van de godsvrede heeft ze (of toch haar linkervleugel) een tragikomische mislukking gemaakt. Maar Zelfbestuur ocharme, was dat nu zó moeilijk? Lees meer…

Leopold II spreekt: “Mooie hoofddoekjes hier in Brussel. Is er een Mariastoet gepland?”
U zal het niet geloven, beste lezer, maar we zijn onze tijd weer ver vooruit. U las op deze bladzijden al exclusieve gesprekken met wereldleiders als Vladimir Poetin, fils à mama Macron, Donald J. Trump en Kris Peeters. Ditmaal verleggen we weer de grenzen van het waarschijnlijke. Wat hebben Vlad, Manu, Donny en Kris gemeen? Inderdaad, ze horen tot de levenden; hoewel daar in het geval van Kris discussie over is. Onze volgende geïnterviewde behoort echter al meer dan honderd jaar tot het rijk der doden: Leopold II. Lees meer…

 

abonneer-nu