Boeve doet het Nederlands bloeden
Vanaf september volgend jaar krijgen leerlingen van katholieke secundaire scholen het nieuwe vak ‘Mens en samenleving’. Daarvoor sneuvelen een uur Nederlands en een uur plastische opvoeding. Het katholiek onderwijs en CD&V nemen een risico. Het volk is die permanente vernieuwingsdrift beu. Een vijfde minder Nederlands? En dat terwijl onze taal nu al ligt te bloeden? Misschien moeten we maar wat minder “godsdienst” programmeren. Lees meer…

Kinderen blootgesteld aan gevaarlijk salafisme
In 2014 bracht Filip Dewinter de Koranschool “Madrasat Katakiet” al eens ter sprake. Hij was woest omdat zo’n islamitisch instituut waar jihadgroeperingen zoals Hamas worden aanbeden, gebruik kan maken van gebouwen van de stad Antwerpen. Vier jaar later is er niets aan de situatie veranderd. Madrasat Katakiet is nog steeds springlevend op het Kiel! Dezelfde locatie, dezelfde medewerkers en hetzelfde radicale discours. Jihadexpert en ex-moslim Peter Velle ging voor ‘t Pallieterke dieper graven… Lees meer…

Congo is nog steeds van ons (als het op betalen aankomt)
Wist u dat Congo het land is dat het meeste ontwikkelingsgeld van België krijgt? En van alle landen wereldwijd die geld doneren aan het Afrikaanse land staat België op de derde plaats. We blijven dus betalen. Dat was overigens al zo in de vorige eeuw. Lees meer…

Rol van vrouwen bij IS onderschat
Begin augustus veroordeelde een Londense rechtbank een tiener tot levenslange gevangenisstraf voor het plannen van een terreuraanslag. Safaa Boular (18) wordt daarmee de jongste vrouw die opgesloten is voor terrorisme in Groot-Brittannië. Volgens onderzoekers van het King’s College is zij echter niet de enige terroriste en wordt de rol van de vrouwen bij IS en andere terreurorganisaties zwaar onderschat. Lees meer…

Praten met Jo Decaluwe: “Ik begrijp de afschuw van de culturo’s voor Vlaanderen niet”
Jo Decaluwe is een halve eeuw beroepstonelist, en vooral directeur. Hij werd auteur, acteur, regisseur en dramaturg op veel adressen. Al zeventien jaar leidt hij zijn vrijbuiterij in Gent, waar de tuin was van Karel V. In de Tinnenpot kan bijna alles: theater, debatten, fotoshoots, filmopnames, politieke presentaties. Een regenboogplek is het, met aan het hoofd een kunstenaar met Vlaamse en christelijke wortels die hij niet bespuwt. Een uitzondering onder de Vlaamse culturo’s. Lees meer…

 

abonneer-nu