N-VA ontmijnt het S&V-dossier, CD&V begint zwaar te bloeden
Even zag het ernaar uit dat de Schild & Vrienden-saga de N-VA electoraal zwaar zou schaden, maar een uitgekiende communicatie heeft dit verhinderd. Ondertussen zit CD&V in de hoek waar de klappen vallen. Vicepremier Kris Peeters was bij zijn politieke tegenstanders al de risée. Door het gedoe met omstreden kandidaten op de Antwerpse lijst hebben zelfs rabiate anti-N-VA-journalisten de ‘passant uit Puurs’ laten vallen. Lees meer…

Schild & Vrienden: Wat men niet snapt
Vooraf dit: de VRT heeft een zeer slechte reputatie inzake reportages over alles wat rechts is. Die traditie, die in 1988 werd ingezet met het terugbrengen van de Vlaams Blokkiezer tot een marginale tooghanger die de hele tijd “zwaanst na ni eh” zegt, wordt nog steeds trots verdergezet. Ook bij de Pano-reportage over Schild & Vrienden was het duidelijk niet de bedoeling een evenwichtig beeld te brengen van deze jongerenbeweging. De makers waren uit op sensatie en negatieve sfeerschepping. Lees meer…

De vlakte van Nineve, waar christenen thuis zijn
Door de instabiliteit na de Amerikaanse inval in 2003 in Irak en het verwijderen van dictator Saddam Hoessein kreeg terreur het land in zijn greep. De sektarische strijd die tussen soennieten en sjiieten losbarstte, zorgde ervoor dat de christelijke minderheid door de strijdende partijen werd geviseerd. Vaak omdat ze er, omwille van hun geloof, van verdacht werden samen te werken met de Amerikaanse bezetter. Lees meer…

De bende van Kris: “Kijk daar, een skild en vriend!”
Wat hebben we u vorige week gezegd? Het is niet netjes eigen lof te doen stinken, maar ik ga het toch nog eens herhalen: wat hebben we u vorige week gezegd? Neem er gerust de editie van toen nog eens bij. Ik wacht wel even. Ga naar bladzijde 16 en onderaan de tekst leest u wie de Al Capone binnen de Antwerpse politiek is. U ziet het staan? Niemand minder dan Kris ‘El Chapo’ Peeters. Er waren er die me uitlachten met die theorie. Dat Kris tot veel in staat was, inclusief de belastingbetaler 1 miljard door de neus boren door de verkoop van Belfius te blokkeren. Maar drugs? Dat kon toch niet zijn, zekerst. Lees meer…

 

abonneer-nu