Wordt Vlaams Belang de verrassing van de verkiezingen?
Ook al moeten we peilingen met een grote zak zout nemen, het ziet ernaar uit dat Vlaams Belang op 14 oktober uit het electorale dal kruipt. 10 tot 15 procent in grote steden zou geen uitzondering zijn. De oorzaak: een hyperkinetische Theo Francken die de controle over het migratiedebat ondertussen verloren is. En de softe ‘communautaire’ houding van de partij. Lees meer…

Praten met Alicja Gescinska: “Wie communisme zelf heeft ervaren, weet beter.”
Alicja Gescinska noemt zichzelf publieksfilosoof. Ze heeft een Poolse achtergrond en werd een BV door Wanderlust, een programma op Canvas. Ze ontvluchtte in 1988 het communistische Polen: “Het is het voorrecht van de westerling die nooit onder het communisme heeft geleefd om te beweren dat het communisme ‘in theorie’ wel goed is en werkt, of dat het na Stalin allemaal toch niet zo erg meer was. Wie de praktijk heeft ervaren, weet beter.” Lees meer…

EU wil meer migratie vanuit Tunesië
Terwijl het Europese continent overspoeld wordt door asielzoekers, gelukzoekers en migranten, onderhandelt de Europese Unie met Tunesië over een soepeler migratiebeleid vanuit dat land. Te gek voor woorden? Misschien. Maar wel de realiteit. Lees meer…

Is CD&V een moslimpartij?
Regelmatig wordt de CD&V weggezet als een moslimpartij. Wij willen dat niet gezegd hebben; we laten u liever zelf oordelen. We maken het u echter graag makkelijk. We namen een deel van het opzoekwerk al voor onze rekening. Hieronder een selectie. Lees meer…

“Ons Belgisch systeem past niet binnen een democratie”
Een kwart van de “jonge nieuwe stemmers”, de groep tussen 18 en 23 jaar, verkiest een autoritaire leider boven democratie. Bij de jongeren met een beroepsopleiding stijgt dat aantal tot de helft. Dat moet blijken uit een opvallend onderzoek van de media dat begin deze week werd bekendgemaakt. De onderzoeksresultaten sloegen in als bommen. Slechts een kwart, hoe kan dat nu? Lees meer…

 

abonneer-nu