Zweedse coalitie nog niet dood
De uitslag van de lokale verkiezingen en zeker die van de provincieraadsverkiezingen werden al snel gebruikt om extrapolaties te maken richting federale coalitievorming. En daaruit blijkt dat de regering-Michel geen meerderheid meer heeft. Toch is de kans reëel dat de Zweedse coalitie in mei nog een meerderheid haalt. Zeker aan Vlaamse kant. In Wallonië wordt het moeilijker dan ooit om een centrumrechtse as te vormen. Lees meer…

Een alternatieve kijk op de verkiezingen
Verleden week gaven we het advies om heel speciaal enkele gemeenten te volgen, omdat zich daar volgens ons opvallende verschuivingen zouden kunnen voordoen. We hernemen ons lijstje van vorige week. Lees meer…

Zuid-Korea wil geen migratie meer
Nadat meer dan 500 asielzoekers uit Jemen werden ondergebracht op het eiland Jeju, een provincie van Zuid-Korea, startten de inwoners protestmanifestaties en werd een petitie door meer dan 714.000 mensen over gans Zuid-Korea ondertekend. President Moon Jae-in bond in en stelde een aanpassing van het wetgevend kader in het vooruitzicht. Lees meer…

Gille van Binst over de zwarte kas van Anderlecht
Ons voetbal kreeg verleden week een serieuze klap. 33 personen werden opgepakt door de politie. Alles zou draaien rond wanpraktijken gepleegd door Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Zij worden verdacht van witwaspraktijken, omkoping, matchfixing en meer van dat fraais. Ik schrok mij een bult toen ik hoorde dat ook Ivan Leko, de trainer van Club Brugge, was aangehouden. Hij werd om zes uur ‘s morgens uit zijn bed gelicht en meegenomen voor ondervraging. In 1984 maakte ik iets dergelijks mee, tijdens de zaak-Bellemans. Lees meer…

Sp.a zonder bruis
De maandag na 14 oktober was een luide zucht van opluchting te horen op de hoofdkwartieren van Groen en N-VA. Ondanks alle indicaties van het tegendeel is het toch gebeurd. Bart de Wever pinkte een traan weg en Meryem Almaci was zelfs ongemakkelijk van haar emoties. Het had er even anders uitgezien na onthullingen in dit blad, maar John Crombez blijft voorzitter van de sp.a. Een geweldige overwinning voor de andere voorzitters. Lees meer…

abonneer-nu