Franstaligen en links houden cordon sanitaire in stand
Het ondemocratische cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang kwam dezer dagen onder druk maar barstte niet. Deels door een makke houding van de N-VA, de bevoorrechte partner van het Belang bij een coalitievorming. Maar de echte verantwoordelijkheid ligt bij de Franstaligen en bij links in Vlaanderen die deze politieke ‘schutkring’ als succesvolle chantage gebruiken. Lees meer…

Column Jurgen Ceder: Chocomousse en indianen: de linkse obsessie met ras
Terwijl politiek Vlaanderen in de ban was van Chocomoussegate, beleefden de VS hun eigen politieke klucht. En ook die had te maken met ras. Geen toeval: waar irrationele taboes en maatschappelijke obsessies regeren, krijg je absurde situaties. Een oneindige bron van vermaak. Lees meer…

Jens de Rycke bij de Jezidi’s: “IS-bastaardkinderen worden soms opgespoord en vermoord.”
Tot 2014 waren de jezidi’s relatief onbekend in het Westen. Het is een gemeenschap van etnische Koerden, maar ze belijden een oeroud geloof dat onder meer elementen van het zoroastrisme, de islam, het christendom en heidense geloven bevat. De huidige bekendheid hebben ze helaas te danken aan het feit dat ze het slachtoffer waren van een genocide door de terreurorganisatie IS. Lees meer…

Langs de zijlijn is het altijd fijn: het aanzoek…
Ja, lieve mensen, Antwerpen is niet gevallen. Of toch zeker: nog niet. Of niet dat we weten. De N-VA heeft ondanks politiek, pers en pottenstampers, haar meerderheid gered. Het dompelde de redacties van Vlaanderen in een diepe rouw, maar de burger kon opgelucht ademhalen. Maar ook op links is flink gescoord. Groen heeft, ondanks zijn lijsttrekker, haar score verdubbeld. “Wat als we nu een echte kopman hadden gehad?” vroeg Almaci een beetje plagerig, terwijl ze Van Besien lachend over zijn bolle buikje wreef. Wouter lachte zijn amandelen bloot. Lees meer…

 

abonneer-nu