Weinig ‘kracht van verandering’ bij de benoemingscarrousel
Sinds ze Vlaamse en federale regeringsverantwoordelijkheid heeft, is één van de principes die de N-VA hanteert dat topfuncties louter op basis van verdienste worden toegekend. Niet omwille van de politieke kleur, of omdat een afgeserveerde politicus een mooie exit moet krijgen. Toch blijven de oude zeden domineren, blijkt nu. Lees meer…

Column Ebru Umar: “Turkse moskeekoepel richt pijlen op Wilders”
Dat de daden van een of andere moslim die gepromoveerd werd tot ‘profeet’, veertienhonderd jaar na het opschrijven van zijn verhaal nog steeds een bron van inspiratie zijn voor miljarden mensen wereldwijd, mag gerust een prestatie heten. Weinig teksten van zieners, strijders, dictators of filosofen die anno nu de kranten halen, zullen over veertienhonderd jaar nog steeds mensen inspireren. Wat dat betreft, zijn de ‘marketeers’ van zowel de islam als het christendom al eeuwen goed bezig. Lees meer…

In het spoor van Antwerpse jihadprediker Tarik Chadlioui: De shariapatrouille van Borgerhout
Eind oktober werd Tarik Chadlioui, ‘Tarik Ibn Ali’ voor de vrienden, vrijgelaten uit een Spaanse gevangenis na het betalen van een borgsom van 60.000 euro. Het geld werd ingezameld na een opvallende oproep op Facebook door zijn familie en collega-salafist ‘Sheikh Mohamed Ameziane’. Tarik wordt beschuldigd van het opzetten van een terroristische cel op het vakantie-eiland Mallorca met als doel een bloedige aanslag te plegen op toeristen. Een gesprek met jihadwatcher en voormalig moslimbekeerling Peter Velle, die nog heel goed weet hoe Tarik op zijn pad kwam. Lees meer…

Interview met Guy D’haeseleer: “Ik ben die politieke correctheid spuugzat.”
Guy D’haeseleer, kopman van Forza Ninove en in die stad op slechts twee zetels van een absolute meerderheid gestrand, is sinds de verkiezingen wereldberoemd in Vlaanderen. Dat hij graag chocolademousse lust, dat weet intussen iedereen, maar indien u wil weten waar hij voor staat en hoe hij zijn toekomst in Ninove ziet, dan leest u best dit Pallieterke. Een open gesprek, de politieke correctheid voorbij. Lees meer…

Het ongehoord harde interview met Wouter Beke: “Ik benoem geen enkel wijf meer tot de kippen tanden krijgen.”
CD&V triomfeert op lokaal niveau. De partij blijft groots in iets kleins: de Vlaamse dorpen. In de steden gaat het wat minder, met als absolute dieptepunt het Waterloo van Kris Peeters in Antwerpen. En ook federaal blijft het wat sukkelen. Geen centen voor de Arco-spaarders en zelfs de benoeming van een simpele directeur bij de Nationale Bank blijkt niet zo simpel. Wat kan de voorzitter van CD&V nog wel? We vroegen het hem zelf. Lees meer…

 

abonneer-nu