Gissen naar de Europese lijsttrekkers

Op zondag 26 mei 2019 vinden niet alleen de federale en regionale parlementsverkiezingen plaats, die dag staat ook de Europese stembusslag gepland. Stilaan wordt duidelijk wie de lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen zullen worden, al is nog weinig of niets officieel. Een overzicht.

Jihadprediker graag gezien bij Antwerpse drugcriminelen

In dit tweede deel van ons gesprek met islamexpert Peter Velle gaan we dieper in op de rol van Tarik Chadlioui, jihadprediker uit Borgerhout, bij de financiering en de oprichting van salafistische projecten. Tot voor kort zat de man in een Spaanse cel voor het beramen van een terroristische aanslag, maar vandaag is hij alweer lustig aan het werven. En wij mogen meegenieten…

Column Jurgen Ceder: “Vlaamse Beweging zal identitair zijn, of zal niet zijn”

In Knack van vorige week verscheen een uitgebreid artikel over de plaats van het identiteitsdebat in de Vlaamse Beweging. Mensen als Bart Maddens, Hendrik Vuye en Karl Drabbe zeggen ontgoocheld te zijn over de stilstand van de Vlaamse Beweging. Ze zoeken de oorzaken in de communautaire passiviteit van de N-VA, het ‘leegroven’ van de Vlaamse Beweging ten behoeve van de kabinetten van die partij en, de kernboodschap van het artikel, de groeiende invloed van de ‘identitaire’ strekking op de Vlaamse Beweging.

Na van geslacht nu ook van leeftijd veranderen?

De 69-jarige Emile Ratelband haalt wereldwijd het nieuws. Van Fox News in de Verenigde Staten, de BBC in Groot-Brittannië tot Radio 1 in Vlaanderen, allemaal halen ze Ratelband voor de microfoon. De reden? Deze Nederlandse motivatiecoach (Tsjakka!) wil zijn officiële leeftijd laten aanpassen en start hiervoor een rechtszaak.

John Crombez:“Het socialisme maakt de mensen straatarm. We moeten daar eerlijk in zijn.”

Toen sp.a-voorzitter John Crombez de fakkel overnam van de arrogante Bruno Tobback, ging een zucht van opluchting door de partijgelederen: “We gaan weer vooruit.” Vandaag wordt het tijdperk-Tobback steeds vaker omschreven als ‘de gouden jaren’. Wat loopt er toch fout bij sp.a? Wij vroegen het aan de voorzitter zelf, voor een eerlijke analyse.

abonneer-nu