Piazza Garibaldi, het centrale plein aan het treinstation in Napels, is gekend door iedereen die de Zuid-Italiaanse stad bezocht heeft. Daar eindigt Europa, want al enkele jaren is de zone rond het station en het plein ingenomen door ‘Black Axe’, een criminele organisatie afkomstig uit Afrika.

Naast de maffiaorganisaties Cosa Nostra, Ndrangheta, Camorra en Sacra Corona Unita is dit de vijfde criminele organisatie in Italië. Mét stevige groeicijfers, want Black Axe beperkt zich al lang niet meer tot Zuid-Italië, maar heeft Noord-Italië ontdekt en zou intussen ook al in Duitsland actief zijn.

De Afrikaanse maffia controleert intussen de drug-, prostitutie- en bedelaarsscène in meerdere Italiaanse steden. De lokale maffiaorganisaties ruimen vrijwillig plaats – tegen betaling soms van de ‘Pizzo’, de maffiabelasting – en als dat vrijwillig plaatsmaken niet lukt, dan schopt Black Axe de Italiaanse crimineeltjes met geweld buiten.

(Lees verder onder de tweet)

Black Axe wordt gevaarlijk, want met de aanhoudende Afrikaanse migratie, én vooral via de illegale migratie, komen steeds nieuwe rekruten binnen en worden nieuwe afzetmarkten aangeboord. Toeristen in grote Italiaanse steden als Rome, Milaan en Napels zijn al geconfronteerd geweest met ronduit agressieve en opdringerige benaderingen door jonge Afrikaanse ‘handelaars’ van prullaria.

Black Movement

Black Axe ontstond als afsplitsing van de Black Movement of Africa, een radicale studentenbeweging in de Zuid-Nigeriaanse stad Benin City. De organisatie ontwikkelde zich zeer snel tot de grootste maffiabende op het Afrikaanse continent en heeft in Italië de traditionele maffia intussen naar de achtergrond verdrongen.

De zaak is hiermee niet ten einde. Black Axe begint steeds meer transnationaal te werken. De ‘corebusiness’ van die criminele organisatie? Drughandel, prostitutie en daarmee samenhangend mensensmokkel. Black Axe lokt jonge vrouwen met beloftes van ‘gemakkelijk geld’ en een beter leven naar Italië, waar ze in de prostitutie terechtkomen. Soms schiet de organisatie de reiskosten voor, waardoor die jonge Afrikaanse vrouwen helemaal in het netwerk van Black Axe gevangen zitten.

Wordt dit de toekomst van Europa?

Onze collega’s van het Duitse weekblad Junge Freiheit wilden aan den lijve ondervinden hoe die Afrikaanse migratie zich ontwikkelt, en ging op onderzoek in Castel Volturno, ooit een mondaine kustplaats op vijfenveertig kilometer van Napels. De laatste jaren geraakte het stadje in verval, met veel leegstaande huizen omdat Italiaanse gezinnen elders hun heil moesten gaan zoeken. In de plaats kwamen Afrikanen de leegstaande huizen ‘in bezit nemen’. Resultaat: van de 30.000 inwoners van Castel Volturno zijn er vandaag 20.000 Afrikanen. Autochtone inwoners klagen over een lange reeks van gewelddaden, criminaliteit en drughandel.

(Lees verder onder de tweet)

Het begint al met de lijnbus van Castel Volturno naar Napels. Toeristen staan te wachten tussen een groep van minstens honderd Afrikanen. Wanneer de bus aankomt, is het één getrek en geduw, en er worden aardig wat klappen uitgedeeld, want iedereen wil op de bus. De buschauffeur zet voor de paar autochtonen de busdeur vooraan enkele tellen open, zodat die binnen kunnen. Wanneer de toeristen hun buskaartje tonen, zegt de buschauffeur vol ongeloof: “Wat doet u nu? Maakt u een grapje? Op deze bus betaalt nooit iemand voor een ticket.”

Ergens halverwege ontstaat tumult achteraan op de bus. De buschauffeur wordt gedwongen halt te houden en de deuren te openen. Een man wordt hardhandig en met slagen buitengesmeten. De chauffeur zegt: “Dat was een homoseksueel. De medereizigers wilden hem niet langer op de bus.”

(Lees verder onder de tweet)

Europese waarden?

Castel Volturno is een omgeving waar onze Europese waarden verdwijnen, waar de wetten van het ontvangstland absoluut van geen tel meer zijn. Criminele bendes als Black Axe maken in stadjes als Castel Volturno het mooie weer en zij delen er de lakens uit, niet de politie, niet justitie.

Het gaat niet om geïsoleerde voorvallen. De Castel Volturno’s rukken op. Niet alleen in Italië, maar ook in Spanje, Frankrijk en noem maar op. Vraag het maar aan de inwoners van de stad Ferrara in de Noord-Italiaanse Povlakte, waar deze zomer dagenlang een bloedige machtsstrijd woedde tussen Afrikaanse straatbendes. De stad was eventjes oorlogsgebied.