Schande werd door ‘weldenkenden’ gesproken over ons artikel van vorige week, waarin we wezen op de mediageilheid van klimaatverbeteraar Anuna en haar moeder. Ook ‘intimideerden’ wij blijkbaar Anuna, volgens types als viroloog Marc van Ranst, omdat wij aanhaalden dat Anuna jaren terug al in de pers kwam als genderneutraal kind. De woorden van hysterisch links waren nog niet koud of warempel, zaterdag stond Anuna op de voorpagina van Het Laatste Nieuws met de boodschap “ik ben geen jongen, ik ben geen meisje.”

Het stukje “De appel en de boom” deed de afgelopen dagen veel stof opwaaien. Het artikel schoot bij links in het verkeerde keelgat. Dat hoeft niet te verbazen. Stilaan schiet bij links alles in het verkeerde keelgat. Wat was de bedoeling van ons artikel? Ten eerste stelden wij de hypocrisie van veel wereldverbeteraars aan de kaak. Politici die voor een schoner milieu pleiten en zelf de halve wereld rondreizen per vliegtuig. U kent ze wel, de vertegenwoordigers van ngo’s en de groene politici die met honderden vliegtuigen koers zetten naar Davos, voor het Wereldeconomisch Forum. Ten tweede ontbreekt het de klimaatgoeroes aan argumenten. Veel geblaat, weinig wol. Ten derde merkten wij op dat de klimaathype veel weg begint te hebben van een soort religie waar geen kritische kanttekeningen bij geplaatst mogen worden. Ten vierde past volgens ons de klimaatheisa binnen een bredere maatschappelijke agenda. Wij kunnen het ook niet helpen dat in de afgelopen dagen duidelijk werd dat ’t Pallieterke op al deze punten gelijk heeft gekregen.

(Lees verder onder de tweet)

Wat we zien is een scheefgetrokken situatie. De scholieren worden beschouwd als volwassenen, want door pers en politiek als volwaardige gesprekspartner opgevoerd. Maar wanneer het straatprotest een wederwoord uitlokt, wordt dat plots gezien als een vergrijp, als misbruik van minderjarigen, want ja, “het zijn nog maar kinderen” en dus mogen we hen niet bekritiseren. Links moet weten wat het wil. Ofwel beschouwen we die betogende kinderen als naïef en dienen zij niet serieus genomen te worden, laat staan ontvangen te worden door ministers. Ofwel nemen we de betogers en hun grieven serieus en beschouwen we hen als volwassenen, maar dat impliceert dat die jongeren van antwoord gediend mogen worden.

Temperatuur en landsgrenzen

Toegegeven, vorige donderdag werd een massa volk op de been gebracht. Duizenden jongeren wandelden door de straten van Brussel. Dat bracht gigantisch veel lawaai met zich mee. Weten zij niet dat geluidsoverlast een vorm van vervuiling is, die negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid van de mens? Veel slogans, veel geroep, maar nog steeds hebben wij inhoudelijk weinig argumenten gehoord. Een onderbouwd debat is moeilijk. Wie niet gelooft in de nieuwe religie, wordt meteen als klimaatnegationist gebrandmerkt. Dat de waterlopen decennialang nooit zo proper waren als nu, dat gedurende de laatste halve eeuw in Vlaanderen massaal gronden werden gesaneerd en dat de luchtkwaliteit al met al goed is, is blijkbaar niet van tel.

Zure regen? Al heel lang niks meer van gehoord. Pleiten voor kernenergie – want schoon en veilig – mag niet. Wat is dan wel het summum van degelijkheid en goedheid volgens links? Autistisch geobsedeerd zijn door de thermometer, blijkbaar. Links gelooft niet in het nut van grenzen wanneer het over migratie gaat, maar gelooft blijkbaar wel dat de temperatuurstijging van maximaal 1,5 graden binnen de grenzen van het Belgische koninkrijk bereikt kan worden.

Meisje wil jongen zijn

Toen wij vorige week erop wezen dat Anuna en haar moeder voorstanders zijn van een genderneutrale agenda en over dit onderwerp vroeger al proactief en mediageil de pers opzochten, werden wij door hysterisch links in de ban gedaan. Wat zagen wij zaterdag? Anuna die prijkt op de voorpagina van de grootste krant van Vlaanderen. We citeren uit dat artikel: “Fuck you aan de hokjes, man of vrouw, geen van de twee”, “Anuna kan nog niet lopen en ze zegt al dat ze jongen is”, “ik voel me geen jongen maar ook geen meisje, wie dat niet aanstaat, kijkt maar de andere kant op”.

(Lees verder onder de tweet)

Als weldenkend Vlaanderen vindt dat wij op schandelijke wijze irrelevante journalistiek bedreven hebben, waarom beginnen Anuna en haar moeder dan iedere keer zelf over thema’s als ‘toxische mannelijkheid’ en ‘genderneutraliteit’? Wat heeft dat met klimaatopwarming te maken? Hysterisch links heeft de vorige weken bewezen wat ’t Pallieterke voorspelde: kinderen die op straat komen voor een schoon milieu worden opgeslokt in een brede progressieve beweging die smeekt om nog hogere belastingen en tot doel heeft gezin, natie en biologisch geslacht verder te deconstrueren. Halt aan deze zure linkse regen!