In de VS en bij filmliefhebbers is de acteur, cineast en tekstschrijver Nick Vallelonga vrij bekend. Zijn recente film “Green Book” werd zelfs genomineerd voor maar liefst zeven Critics’ Choice Awards. “Green Book” past dan ook in het politiek correcte plaatje. De film vertelt het ware verhaal van een tournee die Nicks vader Tony samen met de zwarte pianist Donald Shirley in het begin van de jaren zestig maakte door het diepe Zuiden, waar toen nog veel écht racisme was.

Vallelonga zal waarschijnlijk naar zijn Awards kunnen fluiten, want plots dook een oude tweet van hem op, uit 2015, gericht aan Donald Trump, toen nog presidentskandidaat. In die tweet bevestigde Villelonga dat hij op 11 september 2001 had gezien hoe moslims in New Jersey stonden te juichen na de aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon. En plots kreeg hij de woede van alle politiek correcte media en heel Hollywood over zich heen.

Niet fout, wel verwijderd

Hij probeerde er nog onderuit te komen door die tweet te verwijderen, en daarna zelfs heel zijn Twitteraccount, en door zich uit te putten in laffe en kruiperige verontschuldigingen “aan alle leden van het moslimgeloof […] voor de pijn die ik hen heb aangedaan”. Betekent dat dan dat die zich allemaal identificeerden met die barbaren die de aanslagen toejuichten?

Merk op dat niemand beweerde dat de inhoud van Villelonga’s tweet onjuist was. Niemand had het over de waarheid. Maar dat was een waarheid die onuitgesproken moest blijven. Zo behandelen de dhimmi’s in Hollywood zelfs één van hun lievelingen. Na 11 september stonden moslims overal ter wereld bij honderdduizenden te juichen, zowel in westerse landen als in de moslimwereld. En nu sturen ze enthousiast bloeddorstige tweets rond over onthoofdingen door IS. Digitaal juichend, dus.