Volgens cijfers van de Finse politie is het aantal verkrachtingen in Finland tussen 2015 en 2016 gestegen met 11 procent, en het aantal seksuele misdrijven in totaal met 13 procent. De Finnen zijn dat lichtelijk beu aan het worden. Zo wil de Finse conservatieve minister van Binnenlandse Zaken, Kai Mykkänen, alles op alles zetten om migranten en asielzoekers die seksuele misdrijven gepleegd hebben, uit te zetten en/of hun Finse nationaliteit af te nemen.

Een studie die begin 2018 werd gepubliceerd, heeft aangetoond dat 93 procent van de seksuele misdrijven die in Finland door migranten worden gepleegd, het werk zijn van migranten uit islamitische landen. In die studie van de politieacademie kan men lezen dat van de 1.052 asielzoekers die van misdrijven verdacht werden, twee derde uit Irak kwam. Van de 116 die van seksuele misdrijven werden beschuldigd, kwamen er 108 uit islamitische landen, zoals Irak (83), Afghanistan (14), en Marokko (6).

Ongezien in Finland

In een televisie-uitzending wees de chef van de migratiedienst, Pekka Nuutinen, naar drie brutale seksuele strafdaden tegen minderjarige meisjes in de Noord-Finse metropool Oulu begin december. Die seksuele misdaden zijn het werk van quota-vluchtelingen of asielzoekers. De plaatsvervangende politiechef van Oulu, Arto Karnaranta, stelde dat hij gedurende zijn 38-jarige loopbaan nog nooit zoiets heeft meegemaakt. De verdachten worden in Finland trouwens met naam en toenaam genoemd: Rahmani Gheibali, Yosefi Shiraqa, Mirzad Javad, Barhum Abdullhadi, Humad Osman Ahmed Mohamed, Mohamed Ali Osman, Ahmed Ibrahim Abdo en Mohammed Hassan Mohamod. Bij ons zou VTM dat samenvatten onder de noemer “jongeren”.

Niinistö: migratie en criminaliteit

De Finse president, Sauli Niinistö, heeft zich in zijn nieuwjaarstoespraak bijzonder bezorgd getoond over de toekomst van de democratie in Europa en de toename van het aantal seksuele misdrijven en de onveiligheid in Finland. “Steeds vaker worden politieagenten blootgesteld aan onaanvaardbare gedragingen, geweld. Het kan toch niet dat mensen die tijdens hun werkuren een sociale dienst aan de maatschappij verlenen, schrik moeten hebben van de mensen die ze helpen?”

President Niinistö liet zich daarover als volgt uit: “We hebben geleerd dat ons systeem misbruikt kan worden door mensen die het land binnenkomen om andere redenen dan het zoeken naar bescherming. Daarenboven hebben we gemerkt dat sommigen van hen die bescherming in ons land, Finland, vragen en die de bescherming ook hebben gekregen, zich aan ronduit onmenselijke gedragingen te buiten zijn gegaan.”