Gerrit Keeman is een bekende Nederlander geworden omdat hij in zijn school een rotzakje bij het nekvel nam.

Je moeder is een hoer

Het incident gebeurde een paar weken geleden in het Kennemer College in Heemskerk (Noord-Holland). Het werd gefilmd en verscheen op de site Dumpert waar het in een mum van tijd 600.000 ‘views’ had. In de school zijn mobieltjes verboden in de klas, maar ze worden volgens goede Nederlandse traditie ‘gedoogd’. Nog altijd is de voornaam van het schaap niet bekend dat door die beul hardhandig uit de klas werd gezet, maar de kranten schrijven dat het grootste deel van de leerlingen uit mohammedanen bestaat.

Waarschijnlijk is dat hier ook het geval, want de leerling zei duidelijk dat de moeder van Gerrit Keeman het oudste beroep ter aarde uitoefent en dat is een populaire uitdrukking bij het intellectueel mohammedanenpuikje. En ja, die leerling wierp ook nog met een krukje en probeerde te slaan. De grote gezette Hollander liet zich niet doen, wist wel dat een ander stuk tuig het gebeuren filmde, maar pakte het veelbelovende knaapje toch bij het nekvel en zette hem aan de deur.

(Lees verder onder de video)

De school kwam met vertraging alles te weten en trof drastische maatregelen. De boef en zijn ouders werden bestraffend toegesproken en vervolgens mocht hij weer keurig in zijn bankje zitten. Uiteraard gold dezelfde maatregel niet voor Keeman. “Hij is vrijgesteld van werk om de rust te laten weerkeren”, was de uitleg, en hij stond toch op een paar dagen van zijn pensioen.

De woordvoerster van de school meldde: “Het handelen van meneer Keeman past niet bij het professionele handelen dat wij voorstaan”. De naam van de school deed een belletje rinkelen. Men ontdekte dat de school vier jaar geleden ook al professioneel handelde. Na de slachtpartij op de redactie van Charlie Hebdo weigerde het Kennemer College een “Je suis Charlie”-poster op te hangen.

Gezond verstandig Nederland reageerde wel en Keeman ontving van alle kanten bloemen, kaartjes en telefoontjes. De druk op de school werd groot toen bleek dat ‘normafwijkend gedrag’ van leerlingen daar vaste prik is. De directie heeft tegen heug en meug haar verontschuldigingen aangeboden aan Keeman.

(Lees verder onder de tweet)

Topje van de ijsberg

De commotie was voor de media de aanleiding om bij andere scholen naar geweldincidenten te informeren. Ze kwamen van een kale kermis thuis. Ach, er gebeurt overal wel wat, is het cliché, want de scholen en hun laffe directies stoppen alles zoveel mogelijk in de doofpot. Hun reputatie als school is belangrijker. Ze refereren liever naar veiligheidsprotocollen die ze allemaal op papier bezitten, terwijl veel leerlingen daarmee lachen. Vooral in het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO) gaat de beer dikwijls los en het is geen toeval dat allochtoon tuig van de richel daar sterk vertegenwoordigd is. Na incidenten is het geboefte na een paar dagen weer terug op school en het laat zich daar uitgebreid vieren. Een aanstekelijk voorbeeld voor anderen om het ook eens te proberen. De onderwijsbond CNV (Christelijk Nationaal Vakverbond) stelt dat ie op dit ogenblik 24 leraars juridisch bijstaat die tot op het bot gepest en gemolesteerd zijn. Er is zelfs een lerares bij die in haar eigen klas door een leerling werd verkracht. CNV zegt dat die gevallen nauwelijks een piepklein topje zijn van een reusachtige ijsberg.

Schaf het vak af als je geen leraar vindt

Is het in Vlaanderen beter? Een beetje wel, tot nog toe, maar het is algemeen geweten dat de zogenaamde onderwijsdeskundigen in Vlaanderen halve idioten zijn die nooit zelf in een klas staan en die in Nederland hun bedorven mosterd halen. Verwacht u dus aan een paar innovaties die in Nederland op het programma staan: geen breuken meer leren, want dat is te moeilijk. En bij lerarentekort sommige vakken eenvoudig afschaffen. Voor Duits bijvoorbeeld zijn nauwelijks docenten te vinden. Daarenboven moet wat het zwaarst is het zwaarst wegen. Schooldirecties in Nederland kennen hun prioriteiten. Je hebt minder docenten nodig als je leerlingen aanmoedigt niet naar school te komen. De rector van het elitaire Amsterdamse Vossiuscollege moedigt zijn snotapen aan de planeet te redden via spijbelende klimaatbetogingen. Hij kon zijn afgrijzen niet verbergen toen een snuggere journalist hem vroeg of hij tegen asieloverlast betogende spijbelaars ook zou aanmoedigen. Dan werden sancties opgelegd, uiteraard.