Niet iedereen gaat even graag werken en soms kan het emplooi wegen op een mens. Toegegeven, ook wij hebben het hier soms zwaar bij ’t Pallieterke. Bij de nieuwjaarsreceptie kregen we geen Krug Clos d’Ambonnay uit 1995 zoals vorig jaar, maar slechts een Dom Pérignon uit 1966.

Blijkbaar is er echter geen plek zo verdorven als de VRT. Nu denkt onze lezer natuurlijk: “Nogal wiedes, dat wisten we al.” En inderdaad jullie hebben zoals steeds gelijk. Alleen wensen we jullie toch duidelijk te maken dat het eigenlijk nog veel erger is dan verwacht.

Spruyt haalt uit

In een interview aan het pulpmagazine Knack laat voormalig VRT-gezicht Sigrid Spruyt weten dat de overheidszender, hou u vast, rechtse populistische propaganda maakt en het bedje spreidt voor het Vlaams Belang. 1 April valt vroeg dit jaar denkt u waarschijnlijk, maar het staat er echt. Blijkbaar is iedereen rechts van Pol Pot een gevaar voor de samenleving voor kameraad Spruyt. Rode Cools liet Dries Van Langenhove niet uitspreken en verspreidde meerdere leugens over hem, maar blijkbaar is dat een vorm van heulen. Alleen maar de goelag lijkt goed genoeg voor dissidenten.

Wie ze ook naar de goelag wil sturen is haar collega Martine Tanghe. Die laatste is vooral bekend van haar zure gezicht en bittere tranen op zwarte zondagen, maar achter de schermen zou ze een hyperambitieuze hysterica zijn die haar collega’s pest. Enkel zij wil in de spotlights staan.

Laat ons eerlijk zijn, iedereen weet dat “tv-persoonlijkheden” helemaal geen persoonlijkheid hebben en vooral aandacht willen. Daarom zijn ze ook de showbizz ingegaan in de eerste plaats. Maar zij die niet kunnen zingen, acteren of te lelijk zijn, komen terecht op de nieuwsdienst.

Maar terug naar ons zure Spruytje. “Nooit tevreden, nooit content. En iedereen kan de boom in. Vol verbittering, haat en nijd. Moedeloosheid is koning. Heel mijn wereld, één hoop stront. Dat hebt u goed geroken. Heel mijn leven, doffe brij. Het zit in al mijn knoken.” Sigrid is de songtekst geworden van haar ex-man: Ontevreden. Aangezien echter ook dat liedje uit is, gaan we daar verder niet op in. Voor roddels moet u bij de Knack zijn. Of haar boek lezen, aan de kapitalistische prijs van 21,95 euro. Vashe zdoróvje.